Луцькі спортмайданчики чекають господаря

Луцькі спортмайданчики чекають господаря
У Луцьку хочуть створити комунальне підприємство «Спорт для всіх», яке повинно опікуватися спортивними майданчиками у Луцьку. Утім грошей у міській казні на відновлення майданчиків не передбачені.

Загалом зараз у місті є близько 40 вуличних спортивних майданчиків. Але лише одиниці із них донині залишаються цілими, пише ВАР.
Міська влада хоч і має план відродження таких майданчиків, але каже, що без лучан та інвесторів не обійтися.

«Коли створимо комунальне підприємство, зможемо взяти на баланс ці майданчики. Бо раніше вони були практично «нічийні», – пояснює заступник міського голови Юрій Моклиця.

Через таку «нічийність» ці майданчики або занепали, або були відчужені в приватних інтересах.

За словами Юрія Моклиці, на сьогодні у міськраді бачать два основні шляхи вирішення проблеми. По-перше, залучення інвесторів. Або ж співфінансування відновлення майданчиків: мешканці будинків та міська рада.

Проте посадовець визнає, що у 2016 році в бюджеті кошти на співфінансування відновлення майданчиків не передбачили. Поки тривають зустрічі із мешканцями, які готові «скинутися» на них та формування планів на 2017-й.

А поки альтернативою для лучан залишаються спортмайданчики шкіл, ліцеїв та вишів. Також частково вирішують проблему майданчики, встановлені благодійниками або політиками напередодні виборів.
Дивно, але Луцьк досі пасе задніх у ще одному методі покращення спортивної інфраструктури. Мова – про соціально відповідальний бізнес.

Хто, як не будівельник має дбати про комфортні умови для мешканців багатоповерхівки, яку зводить. Увесь цивілізований світ давно працює за схемою: будівельник збудував, передбачивши достатньо місця для парковок, дитячих майданчиків, спортивних зон тощо – і після цього передав усе це на баланс новоствореного об’єднання співвласників будинку. І вже цей колективний власник – як ніхто – зацікавлений у збереженні своїх майданчиків.

Таким чином можна вирішити і проблему хронічної нестачі грошей у бюджеті. І проблему вандалізму: оберігати майданчики будуть самі мешканці. От тільки де взяти той соціально відповідальний бізнес? Такий підхід у Луцьку – радше виняток, а не закономірність, пишуть журналісти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а як же ж ПАЛИЦя і його люб до спорту ;) чи після виборів зав"яла????
Відповісти
Скитуться люди і зроблять, це правильно.
Відповісти
) Візьміть за організатора самого "чесного" господяря з ДЮСШ 2 панчука. Тут на volynnews він самий чесний і порядний директор, слова поганого не можна вставити, модерують проплачені журналісти.
Відповісти
Останні новини
Луцькі спортмайданчики чекають господаря
23 березень, 2016, 10:34