В Україні розробили ядерну установку світового рівня

В Україні розробили ядерну установку світового рівня
Харківські спеціалісти спільно із колегами з США, Китаю, Великобританії, Швейцарії, Німеччини та Франції розробили ядерну установку світового значення.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Унікальну ядерну установку створили в Національному науковому центрі «Харківський фізико-технічний інститут». У рамках робочого візиту Петро Порошенко ознайомився з роботою готової розробки та з проектом нової ядерної підкритичної установки «Джерело нейтронів».

Порошенко зазначив, що Україна зробила значний крок уперед щодо використання новітніх технологій у цій галузі. «Джерело нейтронів» дозволить проводити сучасні дослідження у різних галузях науки та техніки, а також розробляти практично весь спектр радіоізотопів для потреб медицини та промисловості, вирішувати проблеми ядерної енергетики, продовжувати терміни експлуатації АЕС.

«Це перша ядерна установка світового значення, розроблена українськими фахівцями за роки незалежності», — каже Порошенко.

Технології, які застосовані в проекті харків'ян, роблять неможливими будь-яку аварійну ситуацію. Це допоможе підвищити заходи безпеки в атомній енергетиці, вдосконалити технології зберігання ядерних відходів. Також українці зробили значний поступ у вивченні можливості застосування ізотопів в медицині. У майбутньому планується налагодити їхнє виробництво в Україні.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Україні розробили ядерну установку світового рівня
24 березень, 2016, 00:41