Лучани зібрали понад 4000 кілограмів відпрацьованих батерейок. ФОТО

Лучани зібрали понад 4000 кілограмів відпрацьованих батерейок. ФОТО
У Луцьку зібрали понад чотири тонни відпрацьованих батерейок.

У конструкції батарейок використовуються матеріали, що завдають шкоди довкіллю: свинець, кадмій, літій, ртуть, цинк, марганець та інші. Одна викинута батарейка може забруднити цими речовинами 20 метрів квадратних або 1 метр кубічний землі, 400 літрів води, знищити два дерева, кілька кротів, їжака і тисячі дощових черв'яків — саме так оцінюється збиток природі, нанесений однією батарейкою, - інформує відділ екології Луцької міської ради.

З 2013 року відділом екології Луцької міської ради започатковано проведення в місті акції зі збору відпрацьованих побутових батарейок та акумуляторів. За кошти міського фонду охорони навколишнього природного середовища було закуплено та встановлено в школах міста 24 металеві контейнери для таких відходів, і за цей рік учнями зібрано 670 кг батарейок.

За 2014 – 2015 роки до даної акції долучились дошкільнята міських дошкільних навчальних закладів, супермаркети „ПАККО”, „Салют”, мережа автозаправних станцій „WOG” та інші. Загальна маса зібраних за останні 2 роки відпрацьованих батарейок та акумуляторів склала 4160 кг, які 23 березня цього року були успішно завантажені та доставлені у місті Львів на підприємство „Аргентум” для подальшої переробки.

За інформацією заступника директора підприємства “Аргентум” Тараса Когута, місто Луцьк єдине в Україні, яке організувало централізований збір цього виду небезпечних відходів, та ще й в таких великих обсягах збирає та вилучає небезпечні відходи із загальної маси сміття, що утворюється в місті. Природоохоронний ефект цієї роботи неоціненний.

















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучани зібрали понад 4000 кілограмів відпрацьованих батерейок. ФОТО
25 березень, 2016, 11:21