Лучанам «підсовують» неправильні дитячі майданчики

Лучанам «підсовують» неправильні дитячі майданчики
І в дворах новобудов, і біля збудованих раніше багатоповерхівок украй бракує нормальних і безпечних дитячих майданчиків. Ті, що є – або старі і давно потребують заміни, або часто збудовані з порушеннями правил безпеки

А тим часом ще у 1996 році Міністерство охорони здоров’я України затвердило «Державні санітарні правила планування та забудови населених пунктів», пише ВАР. У цьому документі, чинному й до сьогодні, йдеться:

«Біля кожної новобудови повинні бути майданчики для дітей, спортсменів та дорослих, а також зелена зона. Дворові території мікрорайонів повинні бути озеленені …не менше ніж площа смуги зелених насаджень шириною 5 м по периметру житлового будинку або відповідної площі озеленення на вільній від забудови території подвір’я».

Є в цьому документі і норми для дитячих майданчиків. У пункті 4.10 йдеться:

«Дворові території мікрорайонів повинні забезпечувати різні види відпочинку та занять всіх груп населення, в тому числі майданчики для ігор дітей дошкільного і молодшого шкільного віку; занять фізкультурою та спортом; відпочинку дорослого населення».

При цьому передбачається, що дитячі майданчики повинні бути розміром не менше 0,7 кв.м/люд. Норми велять їх розміщувати на рівні землі території подвір’я на відстані не менше 12 м від вікон житлових і громадських будівель, внутрішньоквартальних проїздів та на відстані не менше 20 м від місць розміщення сміттєзбірників, короткочасних стоянок автотранспорту та відокремлювати по периметру смугою зелених насаджень шириною не менше 3 м.

Проте реалії сучасного Луцька говорять про інше. Є випадки біля новобудов облаштовують невеликі майданчики посеред парковки чи просто на найбільш незручному клапті землі, «аби відчепилися».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Крім того дитячі майданчики не можна розташовувати на тепломережах...
Відповісти
Останні новини
Лучанам «підсовують» неправильні дитячі майданчики
28 березень, 2016, 11:17