Ковель, Володимир-Волинський і Нововолинськ не отримають більше грошей на профтехосвіту

Ковель, Володимир-Волинський  і Нововолинськ не отримають більше грошей на профтехосвіту
Постійна комісія обласної ради з питань бюджету та фінансів не дала більше грошей на ПТУ Ковеля, Володимира-Волинського і Нововолинська.

Нагадаємо, що обласна рада виділила профінансувала заробітні плати працівникам закладів профтехосвіти цих міст за січень-лютий. Шість мільйонів гривень депутати виділили із вільних залишків після того, як на сесію завітала делегація освітян із вимогою виплати зарплатні.

Читайте також: Викладачі ПТУ трьох міст Волині вимагають зарплату

Нагадаємо, що ще торік профтехосвіта фінансувалася субвенціями з державного бюджету, але так вже не буде.

Це ніяк не можуть усвідомити мери Ковеля, Володимира-Волинського і Нововолинська. Вони і досі сподіваються, що цей Закон відмінить Верховна Рада.

Наразі лише в Ковелі почали обговорювати як далі фінансувати ПТУ.

Зазначимо, що у Луцьку проблем із цим немає. Тут на ПТУ виділили 42 мільйона гривень.

«Є інформація, що мери організовували автобуси мітингуючим, бензином заправляли, щоб люди їхали сюди з транспарантами і «вибивали» кошти. Це «містечкові підходи» у вирішенні цього питання. Я цікавився чи хтось був на сесії з педагогів. Нікого. Треба знати їхнє бачення, а не просто, щоб мери посилали людей, щоб ті «доїли» обласний бюджет, поки вони будуть за свої гроші вирішувати лише питання благоустрою», - розповів ситуацію депутат Валерій Діброва.

«Якщо ми так себе будемо вести з цими «тисками», то ми ніколи не будемо мати грошей. Містам дана зовсім інша податкова база. І вони мають надходження, щоб утримувати профтехосвіту. Вони будуть постійно їздити. Давайте припинимо цю практику виділяти гроші всім, хто мітингує сесії», - висловив свою думку депутат Володимир Бондар.

Відтак, постійна комісія вирішила розподілити 14 мільйонів на профтехосвіту серед тих закладів, яких ще не фінанансували: чотири мільйони дали Луцьку, 10 млн – іншим обласним закладам освіти.

На сьогодні загалом на ПТУ області ще не вистачає 67 млн. грн.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Давайте,убивайте рабочие специальности!Наберете слесарей и сантехников,из Сирии-наверное?Или будете свое дерьмо-сами жрать!!!Хозяйственники,короче,дерьмо вы!!!
Відповісти
Цікаве вийшло "кіно". Кошти, які надійшли в область на ПТУ у розмірі понад 14 млн грн це цільова субвенція з державного бюджету для місцевих на фінансування ПТУ (постанова КМУ 41 від 4.02.2016 р., погоджена Бюджетним комітетом 17.03.2016 р.). У постанові чітко йдеться: "здійснити розподіл коштів, визначених у пункті 1.1 цієї постанови, між обласними бюджетами та бюджетами міст обласного значення для спрямування на видатки на професійно-технічну освіту. ”
Відповісти
Волинь стала промисловим регіоном?Станки пилюкою припадають без робочих рук?ПТУ готує майбутніх заробітчан.
Відповісти
"вони мають надходження, щоб утримувати профтехосвіту"... Бондарь! Звалив би ти в Нововолинськ і подивився б звідки там взяти кошти на заклади! Те місто і так на ладан дихає! З кого вони повинні забрати кошти, щоб фінансувати ПТУ? Спихнули з облуправління і обласного бюджету училища і це вина тільки обласної влади!!!
Відповісти
папіроси возити!
Відповісти
Останні новини
Ковель, Володимир-Волинський і Нововолинськ не отримають більше грошей на профтехосвіту
29 березень, 2016, 17:27