50 % лучан задоволені діяльністю міського голови

 50 % лучан задоволені діяльністю міського голови
Луцьк має один з найкращих показників за результатами Всеукраїнського муніципального опитування.

25 березня у Києві відбувся Другий щорічний круглий стіл міських голів з обговорення демократичного врядування та соціально-економічного розвитку міст, - йдеться на сайті Луцької міської ради.

Від Луцької міської ради участь у заході взяла секретар міської ради Юлія Вусенко. Вона розповіла, що круглий стіл є частиною програми Міжнародного Республіканського Інституту з муніципального врядування, що здійснюється за підтримки Уряду Канади. Ця програма триває упродовж трьох років та включає опитування громадської думки щодо муніципального управління.

За її словами, під час Другого круглого столу міських голів було представлено результати Всеукраїнського муніципального опитування громадської думки щодо якості муніципального управління, яке проводилося у 24-х містах України з 20 січня по 8 лютого 2016 року.

Відбувалося безпосереднє спілкування з мешканцями міст, в Україні було опитано 19 тисяч респондентів, у Луцьку взято 800 інтерв’ю. Цільова аудиторія від 18 років і старші. Усі громадяни відповідали на аналогічні запитання.

У зустрічі з обговорення результатів брало участь 18 представників із міст, де проведено опитування. Презентацію провів засновник соціологічної групи “Рейтинг” Ігор Тищенко.

За зведеним рейтингом індекс задоволеності якістю сфер та послуг у місті у Луцьку досить високий. На першому місті традиційно Вінниця, за нею - Харків і Львів, наступний - Луцьк. Тож наше місто має один з найкращих показників. А головне, що порівняно з попереднім роком, у Луцька є тенденція до розвитку.

Найменший індекс оцінки у Луцьку мають медичні заклади, на середньому рівні екологія та інфраструктура, між добрим і середнім рівнем гуманітарна сфера і найкраще оцінено лучанами комунальну галузь. Це сфера, з якою люди щодня мають справу, тож лише у Луцьку, Вінниці, Харкові, Львові, Тернополі, Івано-Франківську, Києві люди від “середньо” до “добре” оцінюють комунальну сферу.

“Така оцінка засвідчує, що ми на правильній дорозі, є порозуміння між владою і громадою”, - зауважила Юлія Вусенко.

Загалом найбільше жителі міст України задоволені роботою ринків та закладів торгівлі, водопостачанням, збором сміття, діяльністю університетів, шкіл, публічних парків та скверів. Трішки гірші показники задоволеності опаленням, каналізацією, діяльністю закладів культури, дитячих садків, транспортної інфраструктури, і найгірші показники мають медичні заклади, парковки, доступність людей з обмеженими можливостями. Найбільше лучани схвалюють діяльність інституцій: церкви, громадських організацій, армії, Національної гвардії, місцевих ЗМІ, поліції, ОСББ, міського голови і загальнонаціональних ЗМІ.

Досить високий у Луцьку і показник задоволеності роботою міського голови — це 50% .

Аналогічні показники мають Хмельницький і Вінниця. Трішки вищий індекс у Тернополі, Львові і Харкові. 45% лучан вважають, що місто правильно розвивається. Кращий показник лише у Вінниці та Львова.

Тож наше місто за різними показниками посідає друге,третє,четверте місця в Україні. Міську владу оцінювали за напрямками управління: покращення іміджу міста, покращення громадської безпеки, залучення інвестицій, прозорість діяльності, сприяння участі громадян у прийнятті рішень, відповідальне ставлення до потреб людини. Тут Луцьк визнано четвертим за показниками. Також Луцьк має один із найкращих показників із євроінтеграційних настроїв. 80-95% опитаних вважають, що необхідно підтримувати економічну інтеграцію з Європейським Союзом. Такий же показник з підтримки вступу до НАТО.

“У Луцьку є багато позитивного досвіду, яким лучани готові поділитися. У нас є рік, щоб проаналізувати результати цього дослідження і ще покращити свої результати. В нас є гарні перспективи у наступному році позмагатися за друге і третє місця за усіма показниками, адже Луцьк було відзначене як місто, що має пріоритети для розвитку”, - повідомила Юлія Вусенко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Крім підпису рішень про відбирання гаражів та черепашок, викладаючи їх в дешеву газету, той субєкт нічого не може втнути, ще й пишається собою сам. Юля - прокидайтеся!
Відповісти
Останні новини
50 % лучан задоволені діяльністю міського голови
29 березень, 2016, 22:09