У Луцьку почали ремонтувати військовий аеродром. ФОТО

У Луцьку почали ремонтувати військовий аеродром. ФОТО
Вперше за 26 років на військовому аеродромі у Луцьку розпочали ремонт злітно-посадкової смуги.

Про це повідомив Володимир Скоростецький у регіональному медіа-центрі Міноборони, - інформує IA ZIK.

Перший заступник командувача Повітряних сил Аркадій Вашутін заявив: «Аеродром розглядається як оперативний для забезпечення потреб бойової авіації. Спроможність місцевої авіаційної комендатури та особового складу до виконання завдань за призначенням висока. Тож будемо планувати тут не лише збори із військовими авіаторами, але й інші заходи».

На цей час на летовищі тривають ремонтно-відновлювальні роботи. Після проведення дефектувальних робіт триває заміна штучного покриття злітно-посадкової смуги.

«Активне використання летовища у військових цілях було припинено в 2006 році. А ґрунтовне оновлення злітно-посадкової смуги проводилось 26 років тому. В 2014 році, зважаючи на зростаючу військову напругу, у Луцьку знову стали сідати військові літаки. Тому вищим командуванням було прийнято рішення про проведення ремонтно-відновлювальних робіт на аеродромі. Це завдання доручено особовому складу авіаційної комендатури та фахівцям окремого інженерного батальйону Повітряних сил ЗС України», – розповів заступник начальника авіакомендатури із роботи із особовим складом майор Андрій Вдовіцин.

На злітній смузі постійно працюють декілька робочих бригад. За словами офіцера окремого інженерного батальйону Володимира Дацюка, за робочий день вдається замінити до 12 бетонних плит, якими вкрито злітно-посадкову смугу.

Слід додати, що «плита аеродромна гладка» до Луцька доставляється з іншого військового летовища, яке не планується до подальшого використання. Адже ці залізобетонні конструкції в Україні на цей час не виробляються. Однак наявного запасу вистачить для проведення оновлення не одного летовища.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну ну. Тільки плити ті які знімете не забудьте назад положити. А не начальнику дорогу до дачі викласти.
Відповісти