Оздоровлення, самочинність влади, інклюзивна освіта – питання до Палиці

Оздоровлення, самочинність влади, інклюзивна освіта – питання до Палиці
Про факти незаконної вирубки лісу в Луцькому районі, питаннями щодо оздоровлення незрячих, неможливості влаштування у дошкільні навчальні заклади діток з особливими потребами, відсутність коштів на проїзд хворих з нирковою недостатністю, які потребують постійного гемодіалізу, – з цими та інші проблемами звернулися волиняни на прийом до голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці.

Мама дитини з особливими потребами Віта Малевко звернулася з питанням щодо відкриття групи інклюзивної освіти у дитячому садочку, який відвідує її малюк. На думку молодої жінки, проблема із здобуттям освіти дітей з інвалідністю – надзвичайно гостра для Луцька. Сьогодні повноцінна система інклюзивної освіти діє тільки в декількох групах дошкільних закладів. А якби дітки з особливими потребами отримали можливість навчатися разом із здоровими однолітками – вони і швидше б розвивалися, і швидше б адаптувалися до соціуму, - повідомляє прес-служба голови облради.

Керівник волинського осередку Українського товариства організації сліпих Юрій Симончук на прийомі озвучив кілька проблем. Серед них - оздоровленням незрячих волинян, забезпечення безкоштовного проїзду на маршрутах внутрішньорайонного значення, придбання автобусу для перевезення народних колективів УТОСу, облаштування доріжки для забезпечення проходу до офісу організації.

Ігор Палиця зауважив, що питання щодо забезпечення пільгового приїзду наразі у компетенції районних органів влади, адже саме вони укладають відповідні угоди з перевізниками. У минулі роки кошти на компенсацію перевезення пільговиків виділяли з держбюджету. Сьогодні – ці питання самотужки повинні вирішувати районні та міські ради. З приводу цього питання попрацюють з тими районними радами, де кошти на проїзд для таких громадян, як незрячі, не передбачили.

Питання із купівлею автобуса та оздоровленням утосівців у волинських санаторіях також допоможуть вирішити – пообіцяв голова облради. Облаштування ж доріжки, на думку Ігоря Палиці, повинно забезпечити місто.

Мешканці села Радомишль Луцького району поскаржилися на дії керівництва села. Мовляв, неподалік села незаконно вирубують ліс, риболовлю на ставку зробили платною. Ігор Палиця дав доручення організувати виїзд на місце депутатської комісії за участю представників усіх фракцій в облраді та правоохоронців.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Коли історик, заслужений економіст України буде ходити на роботу?
Відповісти
Останні новини
Оздоровлення, самочинність влади, інклюзивна освіта – питання до Палиці
07 квітень, 2016, 09:11