У Монако презентували перший український електромобіль Synchronous. ФОТО

У Монако презентували перший український електромобіль Synchronous. ФОТО
На міжнародному форумі-конференції, що проходить цими днями (з 6 по 8 квітня) в Князівстві Монако, присвяченій відновлюваній енергії та екологічним видам транспорту, було показано український прототип електромобіля Synchronous.

Про це повідомляється на сайті slavpeople.com.

Творцем концепту електромобіля Synchronous є компанія Electric Marathon International — організатор відомого щорічного ралі на електромобілях (електромобільний Марафон). За словами конструкторів, Synchronous є новим феноменом в індустрії регулярних пасажирських перевезень.

Дизайн Synchronous витримано у стилі ретрофутуризму з нальотом сучасності. Більшу частину автомобіля займає тоноване скло, тоді як повністю вся поверхня даху вкрита сонячними батареями.

Автомобіль Synchronous розрахований на перевезення шести пасажирів. Його розміри становлять 2,1х2,2х4,5 м. Привід у автомобіля передній, як електродвигун вказується асинхронний мотор «Слов'янка». Точна ємність блоку акумуляторних батарей не вказується, що не дивно, якщо згадати, що йдеться про концепт. Зате вказано передбачуваний запас ходу на одній зарядці — 130–160 км.

Основними матеріалами для виготовлення каркаса вказані композити. Згадується також система кондиціонування повітря, що живиться від сонячних батарей на даху, застосування світлодіодів у світлодіодні фари і 9-дюймові екрани інформаційно-розважальної системи.

Крім прототипу електромобіля Synchronous, на виставці також показали зарядну станцію, виготовлену компанією E-line, яка, як стверджується, нічим не поступається за якістю, а багато в чому навіть краще в порівнянні із західними конкурентами.

Прототип електромобіля Synchronous візьме участь у марафоні на дистанцію в 3 тис. км, який територіально охопить 10 країн. Марафон стартує 22 травня, відправною точкою марафону стане Львів.

Організатори електромобільного Марафону впевнені, що в найближчому майбутньому з'явиться можливість серійного виробництва Synchronous.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Який президент, такий і електромобіль
Відповісти
Останні новини
У Монако презентували перший український електромобіль Synchronous. ФОТО
08 квітень, 2016, 21:24