НАБУ перевіряє можливі офшори Труханова і махінації Гонтаревої

НАБУ перевіряє можливі офшори Труханова і махінації Гонтаревої
Національне антикорупційне бюро перевіряє інформацію щодо можливих фінансових махінацій голови Нацбанку Валерії Гонтаревої та офшорних компаній міського голови Одеси Геннадія Труханова.

Про це повідомив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник в ефірі телеканалу ZIK.

Ситник зазначив, що Антикорупційне бюро перевіряє інформацію про махінації з облігаціями внутрішньої державної позики і виведенням із банківської системи мільярдів гривень головою Нацбанку Гонтаревою. Крім того, зацікавилися також її можливими зв'язками з російськими банками.

«Зараз в аналітичному підрозділі НАБУ проводиться робота по цих фактах. За результатами перевірки буде створено матеріал, який передадуть детективам для ухвалення подальшого рішення. Можна сказати, що зараз ми збираємо інформацію», — сказав Ситник.

Також Антикорупційне бюро зацікавилось і мером Одеси Трухановим. Зокрема, інформацією про його громадянство РФ та офшорні компанії.

«Мер Одеси - суб'єкт, підслідний Антикорупційному бюро. Нас зацікавила ця інформація. У його декларації зовсім не ті цифри, які мають офшорні компанії. Тому ми це також перевірятимемо», — сказав Ситник.

Нагадаємо, журналісти програми «Наші гроші» з посиланням на документи панамської юридичної компанії Mossack Fonseca представили розслідування про голову Нацбанку. Згідно матеріалу, Гонтарева до переходу в НБУ була бізнес-партнером російського високопосадовця. Однак, після секторальних санкції США і ЄС проти Росії припинила спільний бізнес з російським держфінансистом, який позичав їй десятки мільйонів гривень.

Також відомо, що міський голова Одеси Геннадій Труханов є російським громадянином. Про це йдеться у розслідуванні програми «Слідство.Інфо» на Громадському «Капітан» під триколором». Сам Труханов заперечує інформацію щодо російського паспорта.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нхя не буде, як завжди. Труха зайде опівночі в АП з валізою і все порішає, а "свою" Гонтарєву гідрант не здасть, бо він в долі від тих оборудок.
Відповісти
Останні новини
НАБУ перевіряє можливі офшори Труханова і махінації Гонтаревої
11 квітень, 2016, 05:59