Асоціація місцевого самоврядування Прибужжя розпочала працювати. ФОТО

Асоціація місцевого самоврядування Прибужжя розпочала працювати. ФОТО
11-го квітня розпочала свою роботу Асоціація місцевого самоврядування Прибужжя.

Про це повідомляє інформаційний сайт БУГ.

Ініціатором створення виступив народний депутат України Ігор Гузь. Ідею було озвучено депутатом під час Форуму розвитку громад Прибужжя у лютому 2016-го року в Литовежі Іваничівського району.

Відбулося урочисте підписання Угоди про наміри співпраці між Асоціацією місцевого самоврядування Прибужжя та Спілкою Гмін Любельщизни Республіки Польща.

Презентація Асоціації відбулася у Володимирі-Волинському. Участь у заході взяли майже сотня представників місцевого самоврядування Іваничівського, Володимир-Волинського, Любомльського та Шацького районів, а також польські фахівці, представники міжнародних фондів та організацій, а також програмний координатор Програми USAID “РАДА”.

Основними завданнями Асоціації місцевого самоврядування Прибужжя є обмін досвідом та залучення кращих практик у вирішення проблем громад, допомога в пошуку позабюджетних коштів, поглиблення міжнародної співпраці.

“Доцільність створення такої Асоціації в Прибужжі обумовлена тим, що вона допоможе згуртувати прикордонний регіон, визначити основні завдання й шляхи покращення життя громад. Під егідою Асоціації працюватиме група, яка писатиме проекти для місцевих громад під залучення грантових коштів міжнародних організацій. Я поставив перед собою амбітне завдання – посприяти, аби кожна сільська чи селищна рада в моєму виборчому окрузі знайшла партнера-гміну на території Польщі”, – зазначив у вітальному слові нардеп Ігор Гузь.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Асоціація місцевого самоврядування Прибужжя розпочала працювати. ФОТО
11 квітень, 2016, 17:24