Табачник пишається, що заборонив «ґвалтувати» школи українськими підручниками

Табачник пишається, що заборонив «ґвалтувати» школи українськими підручниками
Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник стверджує, що ухвалений Закон України «Про засади державної мовної політики» дозволить вчителям і учням більше зосередитись на якості освіти.

Про це 22 серпня повідомило інформагентство УНІАН.

«Два роки тому я заборонив ґвалтувати і силувати шкільні колективи і нав’язувати підручники не тією мовою, якою реально відбувається процес викладання. Зауважу, що в Україні всі школи з усіма мовами викладання – українські школи, бо вони фінансуються з бюджету територіальних громад України. Тобто українська школа зі словацькою мовою викладання, українська школа з угорською мовою викладання, українська школа з російською мовою. Я сказав, що треба просто робити так, як хочуть учителі. Другий рік поспіль у нас всі школи замовляють підручники згідно державному замовленню тією мовою, якою реально ведеться викладання», - сказав Дмитро Табачник під час брифінгу в Харкові.

Щодо впливу мовного закону на шкільні навчальні програми Табачник висловився так: «Це безумовно вплине на навчальні програми тільки в одному напрямку: це дасть можливість учителям більше зосередитись на якості освіти. Для всіх шкіл лишається державний стандарт – українська мова та література обов’язково, скрізь буде тестування, перехідні екзамени. Нічого нового немає». Він підкреслив, що вже два роки школи замовляють підручники тією мовою, якою реально ведеться викладання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
він DNIWE!
Відповісти
Прокремлівська тварина
Відповісти
Останні новини
Табачник пишається, що заборонив «ґвалтувати» школи українськими підручниками
22 серпень, 2012, 12:24