В Україні покращується рівень демократії

В Україні покращується рівень демократії
В Україні поступово покращується рівень демократії, але внутрішні чвари коаліції у Верховній Раді можуть призвести до позачергових виборів. Про це йдеться у звіті організації «Країни перехідного періоду 2016», опублікованому на сайті Freedom House.

У звіті відзначається, що у поточному році «рейтинг демократичності управління на рівні центральної влади зріс з 6,00 до 5,75 балів завдяки стабілізації політичної ситуації в державі та продовженню функціонування основних демократичних інститутів після конституційної та безпекової кризи минулого року».

Також сказано, що «рейтинг демократичності управління на рівні органів місцевого самоврядування зріс з 5,50 до 5,25 балів завдяки помітному прогресу у створенні нових місцевих громад відповідно до норм нещодавно прийнятого законодавства».

Таким чином, рейтинг розвитку демократії в Україні поліпшився з 4,75 (у 2015 році) до 4,68 балів (у 2016 році).

Як відомо, кожного року організація проводить оцінювання за шкалою від 1 до 7, де 1 відображає найвищий рівень демократичного прогресу, а 7 – найнижчий. Інтегральний індекс демократії є середнім значенням оцінювання за всіма категоріями, що досліджувалися у звіті за даний рік.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ага покращується, далі немає куди! Особливо це помітно по тому, як вже рік тримають за гратами журналіста Коцабу, по тому, як не розслідують убивство журналіста Бузини, по корупції і нереагуванні на критику всієї нашої можновладної сволоти. Егеж, покращується :-)!
Відповісти
ммммм! як покращується то покращується! роби шо хоч! всім поф!
Відповісти
про яку демократію може йти мова якщо майданна влада нездатна забезпечити основні потреби людей в повноцінному харчуванні ліках а відповідно такі основні права як право на життя здоровя працю і відпочинок безпечне довкілля я вже мовчу про культурні потреби переслідування за "інакомислія" інші політичні погляди альтернативні шляхи розвитку суспільства і держави навязування віросповідання "правильних" поглядів і "єдиноправильної" інформації
Відповісти
Останні новини
В Україні покращується рівень демократії
13 квітень, 2016, 08:59