У Луцьку активісти влаштували протест проти поновлення правоохоронців. ФОТО

У Луцьку активісти влаштували протест проти поновлення правоохоронців. ФОТО
Луцькі активісти влаштували "сидячий" протест під адмінсудом проти поновлення на посаду двох правоохоронців.

Луцькі громадські активісти влаштували "сидячо-лежачий" протест проти поновлення Волинським окружним адміністративним судом на посаду двох правоохоронців, - повідомляє "Конкурент".

На мітинг зібралося близько десяти активістів, серед яких журналістка Марія Доманська, самооборонівці Сергій Рижков, Богдан Климчук, Олександр Ніколайчук.

Протестувальники сиділи перед входом суду із плакатами "Поновлення "ментів" це зрада", "волинські судді зливають реформу поліції".

Осторонь за дійством спостерігали представники "Автомайдану України", зокрема Дмитро Василенко.

Зі слів протестувальників, вони зібралися через поновлення, згідно з рішенням суду за 12 квітня, на посаді двох правоохоронців Олександра Стрельчука та Олександра Ручина. Окружний адміністративний суд задовільнив позови екс-працівників поліції та визнав рішення атестаційних комісій щодо їх звільнення протиправними.

Зі слів журналістки Доманської, комісія складалася із трьох правоохоронців і трьох громадських активістів, а тому її рішення не повинно викликати запитань щодо упередженості чи неправомірності вчинків.

"Оскільки ці люди були звільнені, вони не відповідали певним професійним, етичним чи іншим якостям", – каже активістка.

На 10 годину 13 квітня в адміністративному суді розпочнуть розгляд ще десяти справ правоохоронців, яких атестаційна комісія визнала непридатними для виконання службових обов'язків







Фото взяті зі сторінки громадського активіста Антона Бугайчука в соціальній мережі "Фейсбук".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 29
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Наступного разу потрібно проводити не реструктуризацію, а деструктуризацію ОЗУ мусарня, ОЗУ ГПУ, ОЗУ СБУ, ОЗУ судова система етс.
Відповісти
цирк прийшов під суд, вам мало видовищ? то включіть канал Верховна Рада! А як що відверто, то усе має бути за Законом. Те що атестація проводилась протизаконно (за покликом емоцій, а не Закону) і тепер її провал звалюють на суди, то тут потрібно сидіти під стінами МВС та звинувачувати реФФорматорів у їх некомпетентності. Звичайно "активним" обідно, але в Україні за Законом та Конституцією діє верховенство права , а не верховенство хто більше накричить.....
Відповісти
нарешті все стає на свої місця, може і доллар буде по 8,50
Відповісти
ну все...дістали...пропоную скинутися і їх того...ну як його....))
Відповісти
"Гога" - вкажи свою адресу! У першу чергу вже дістали і треба їх "того"- таких як ти недоумків! Подивись "собаче серце" Булгакова - "Шарікови" - це ти і тобі подібні.Все буде по закону а не по понятіях,як вважають "Шарікови", здійснюючи незаконний тиск на суд! Досить! не залякаєте!
Відповісти
За Доманською Липини плачуть вже давно.
Відповісти
разом з майою най забирають...
Відповісти
Журналістів в двічі більше ніж мітингуючих)
Відповісти
Вже так набридли оцi крикуни! Що вони вмiють, що досягли в життi?!щоб когось судити?! Людей звiльняли незаконно! Щоб бути правовою державою необхiдно дотримуватись закону, а не вимогами кучки крикунiв
Відповісти
Поки ці швондєри,доманські і т.п. незаймуться своїми прямими обовязками чистити сараї,унітази то Україну в Європу неаізьмуть!
Відповісти
А чому до Порошенка не їдуть мітингувати, ааааа вони ж його до влади і привели. Дурдом.
Відповісти
Дати їм всім п...ди!
Відповісти
я тут читаю про Липини, дужа гарна ідея, Доманська плз..
Відповісти
Богдан Климчук в одному чорному плащі вже три роки ходить, займись роботою, купи щось на зміну, чи ти вже на заробітках в Даманської?
Відповісти
Звичайно, що ж іж ще чекати від цих придурковатих активістів? Вони ж ледарі, які не хочуть працювати нормально. Це ж легше піти посидіти біля суду і отримати за це гроші, аніж працювати як ті міліціонери. Звичайно, я не захищаю всіх ментів, але повірте серед них є багато з тих які не пройшли, але які були все життя віддані своїй справі, які здоров'я втратили на службі, ніколи нормально свята не проводили з сім'ями. А оці, вибачте, срані активісти будуть щось вирішувати? Та завдяки отаким продажним і прибитим активістам і майданівцям ми зараз отак живемо...
Відповісти
Мєнти краще би собі нову роботу шукали, а не калякали на форумах . Можна на будову або в супермаркет баночки викладати.
Відповісти
Мусорня піднімає свою продажну голову ,що нема з кого гроші гребти ?
Відповісти
щож то робится, нероби та безхатьки керуют. Рижков! Ти що не виспався, що як собачка на порозі ліг?
Відповісти
циркачi-"активiсти" чого сидять пiд судом i кукурiкають iх же в суд викликали повiстками хай заходять на вiдкрите судове засiданя i публiчно розказують кого й за що звiльняли якими критерiями при цьому керувались а ми оцiнимо де правда а то позвикали поза спинами на камери брехати а прямо в очi глянути бояться
Відповісти
Нехай би протест був нашнуркувисячий або наколосидячий!!! Памороки...
Відповісти
А мені цікаво де ти працюєш? Чи не радником, чи не в службі зайнятості, що так поради роздаєш, кому роботу шукати і де? То ж в тих ментів є вищі економічні і юридичні освіти, вони ж не просто так працювали на роботі, а будівельники нормальні вчилися на будівельників, але я бачу, що ти трохи недалекий...
Відповісти
А тобі що в супермаркеті потрібна допомога баночки виставляти, що сам немічний не справляється?
Відповісти
Ото гидоти в коментах накидали колишні "мєнти". Страшно, що виженуть? А не страшно суду Лінча? Є шанс отримати, якщо так далі буде.
Відповісти
а за шо ці дурні живуть якщо в робочий час займаються х.рнею
Відповісти
Забули мєнти,як в лютому 2014-го підмітали міськвідділ і територію біля? Як боялися на вулицю вийти? Як поначіплювали синьо-жовті стрічки,щоб їх не чіпали?
Відповісти
"Іронічному", "Ірку"і іншим пітекантропам: Хочеться зазначити, що рівень вашого розумового розвитку "зашкалює", судячи про ваше розуміння дотримання вимог ЗАКОНУ. А ваша переконаність у тому, що в будь -якому випадку все можна "переламавши через коліна", зробити по своєму, як хочеться вам, може виявитися хибною, оскільки переважна більшість населення зрозуміла, що не обов"язково правий той хто найбільше репетує, а тому в тій ситуації, про яку вказує "ірк" на другий раз опинитесь САМЕ ВИ!
Відповісти
До речі ви хоч знаєте як проходили атестацію всі мєнти? А я знаю точно, що якщо не було домовленості із членами комісії, то ти автоматично не проходиш... Отака гірка правда теперішньої реальності. А тому напевно спочатку слід було протестувати активістів. І взагалі я рахую, що люди, які нічого не тямлять не можуть когось атестувати, і це не стосується тільки міліціонерів
Відповісти
А ви знаєте, що ці комісії не ментів переатистовували, а справжніх поліцейських. Бо згідно прикінцевих положень Закону України "Про Національну поліцію" всі вони з 07.11.2015 поліцейські. Відповідно до статті 57 цього ж закону проводиться атестація, а не переатестація " ", а Атестування проводиться атестаційними комісіями органів (закладів, установ) поліції, що створюються їх керівниками, і в законі не передбачено, що до складу тах комісій повинна входити громадскість.
Одже в даному випадку порушено вимоги Конституції України, а саме: статті 19. Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.

Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Р.S. Люди не сваріться, все буде добре.
Відповісти
Менти та судді доводять Вам всім, що в Україні існує поняття ВЕРХОВЕНСТВА ПРАВА, якого Ви так добивалися.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку активісти влаштували протест проти поновлення правоохоронців. ФОТО
13 квітень, 2016, 12:25