У центрі Луцька – співи і танці: стартувало «Поліське літо з фольклором». ФОТО

У центрі Луцька – співи і танці: стартувало «Поліське літо з фольклором». ФОТО
У Луцьку стартував міжнародний фестиваль «Поліське літо з фольклором».

Розпочався захід 22 серпня із богослужіння у Свято-Троїцькому соборі Луцька.

Опісля завершення служби учасники фестивалю вирушили святковою ходою із Театральної площі до Луцького замку. Іноземні та українські артисти рухалися вулицею Лесі Українки. Співали, танцювали, веселилися.

Охочих подивитися на іноземців у строкатих національних вбраннях виявилося чимало – центральна пішохідна вулиця міста була вщент заповнена людьми.

Тим часом місцеві та приїжджі крамарі уже готові до свят – вулиця Лесі Українки перетворилася на ярмарок.

Зауважимо, цьогоріч на фестиваль «Поліське літо з фольклором» приїхали колективи із семи країн: з Румунії, Ізраїлю, Мексики, Словенії, Туреччини, Конго, Литви. Виступатимуть і українці – запрошений колектив із Житомира.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
відкриття в замку....нікому було перекладати виступ мера якогось французького міста. чесав дядько на своїй мові...а про що? Нікому було бути ведучими - то вже Войнаровський "дай проведу" . З онучком. Як мило.... Самі запустили кульки символічні - той керівник танцорів якось кострубато це зробив разом з Войнаровським. то все якось це по-жмотськи виглядало....
Відповісти
Мер не какого-то городка, а городка с население 993 человека, по состоянию на 2009 г. Как на наши масштабы, так это просто голова захудалого сельского совета.
Відповісти
Що з села взяти...
Відповісти
Але було соромно за наше місто, коли учасники фестивалю проходили поруч із ямиською на вулиці Братковського. Дякую меру Романюку, що стримує дану своїм виборцям під час телеєфіру обіцянку, та засипить це позорисько у самому центрі старого міста. Там вже прибирають паркан...
Відповісти
Брехня... Як тільки почали зносити паркан біля тої ями на Братковського, хутко з'явився депутат Луцької міської ради Роман Бондарук і айда навпрямки до міського голови. Вислухав його народом обраний міский голова, та вирішив, що він дійсно хазяїн свого слова - як дав він свою обіцянку виборцям-телеглядачам так і забрав її. Ну чим не господар. А от що так кординально вплинуло на світогляд та думку міського голови невідомо та дуже цікаво. Може Роман Бондарук знає якесь чарівне слово, а може "аргументи" були досить переконливими? А може це просто чутки і хтось хоче заплямувати чесне ім'я Миколи Ярославовича? Яма покаже.
Відповісти
Отак працює без п'яти хвилин заслужений працівник культури Теня Гнатів, яка як протеже кума-заступника мера Кравчука очолює управління культури. Я, як працівник культури не можу зрозуміти, як Гнатів, пропацювавши стільки років у сфері культури, занявши посаду начальника управління культури настільки перестала зрозуміти проблеми, які є у нашій галузі. Як гидко та образливо дивитись, як вона підїжджаючи до нашого будинку культури спілкується з нашими працівниками... не виходячи з автомобіля, а тільки приспустивши скло... мабуть стала велика пані. А може вже сан не дозволяє зайти до клубу та поздороватись і поспілкуватись із людьми. Отак у нас у Луцьку і почали проводитись дійства... аби як. А Войнаровський у Гнатів на правах "куди пошлють", от і відтанцьовує. А Гнатів з'явиться тільки там де є помпезність, міській голова, делегації і буде вести себе, як гостя.
Відповісти
Це точно, в нас будинок культури на Вересневому пів року був без води і це у зимку. Туалети не працювали. Моя дитина весь цей час не ходила до гурка, казала що їй соромно справляти нужду під будинком, а інші діти так і робили. За весь цей час жодного представника від відділу культури так і не приїхало. Нашо їм проблеми наші.
Відповісти
Цікаво,чого Романюк її тримає?Роботи нуль,лише вибивання грошей від "благодійників" та спонсорів під сумнівні проекти.
Казали,що в нас усе літо працюватиме мистецька вулиця.Торгуй хто хоче,але плати данину Танюші:)
Відповісти
Про яких благодівйників ви кажете. Усі грошенята оце непорозуміння через Кравчука тягне з міського бюджету. А потім крутить тими грошами як замапнеться. На такі посади треба ставити людей, які дійсно переживають за розвиток культури, а не за розмир кишені.
Відповісти
Мої друзі з Буковеля хотіли прийняти участь у мистецькій вулиці і у Ночі у Луцькому замку. Так Гнатів їм заспівала таку ціну, що вони заріклися приїжджати до Луцька. Зараз виставляють свій мистецький крам у Львові і безкоштовно.
Відповісти
Слушайте,а почему эту Гнатив не уберут?Она же просто как кукла,ничего не делает,только смотрит,смотрят ли на неё.Тошнит от таких,честно говоря.А насчет Войнаровского-так он профи(пусть даже он сам вел открытие),он со своей работой справляется на ура.Кстати,внук его Захар,отличный паренёк!Столько народу,а он не испугался.
Відповісти
Кто же ее уберет, она же памятник!!! Почти что иконостас. Романюк благоговенно сдувает с нее пылинки дабы угодить другу первому заму. Гнатив иссякла как руководитель и специалист в области культуры с момента назначения ее на ныне занимаемую должность. Звездная болезнь сломила ее в первый же день назначение на должность. Для решения ее задач Кравчук самолично задейсвует весь управленческий аппарат городского совета, дабы показать кипучую деятельность подопечной. И что это за такая самоотверженная кумовская опека?! А может и права пословица - "Что это за кума, что... "
Відповісти
В неї вже з'явився псевдонім "безідейна". При зустрічах будь з ким в неї є коронна фраза: "Будуть у вас якісь ідеї, заходьте!" Мабуть у неї затяжна криза жанру та ідей.
Відповісти
Да,гарне було дійство вчора!До мене приїхали гості з Німеччини,хоив з ними парадом до замку.Вони були вражені!А внука пана Войнаровського звуть Макар а не Захар.Чудовий хлопчисько,розумний дуже!І на сцені дивиться чудово.Я добре знаю цю сім'ю,вони хороші щирі люди.Хто там би що не казав,а таке дійство провести треба вміти(враховуючи всі підводні камені),та такі заходи повині бути кожен рік!
Відповісти
Останні новини
У центрі Луцька – співи і танці: стартувало «Поліське літо з фольклором». ФОТО
22 серпень, 2012, 18:22