Затримано кримінального авторитета, який керував зухвалими бандами в Україні й Білорусі

Затримано кримінального авторитета, який керував зухвалими бандами в Україні й Білорусі
17 квітня у Костянтинівці поліцейські затримали ватажка злочинного синдикату, який переховувався від закону 14 років, інформує dn.npu.gov.ua.

Бандит, діяльність якого бере початок у «лихих 90-х», створив щонайменше 5 груп, які тероризували жителів у Донецькій, Харківській, Рівненській, Полтавській областях, а також у Білорусі. Злочинці катували та грабували своїх жертв.

На слід зловмисника оперативники обласного главку поліції Донеччини натрапили під час розслідування серії озброєних розбійних нападів у Бахмутському районі. Члени банди проникали в оселі під виглядом комунальників. Відрізнялись зухвалою жорстокістю: зв’язували, били, душили та палили людей праскою. Серед потерпілих багато жінок, у деяких випадках нападали на очах у дітей. Забирали усе цінне, не гребували навіть їжею з хазяйських холодильників, полюбляли елітне спиртне. На рахунку групи, яка діяла майже 2 роки, – понад 40 розбоїв та інших зухвалих злочинів, вчинених на території всієї області.

Організатор ОЗГ – уродженець РФ, не працював у своєму житті ані дня, був судимий у 1981 році за майновий злочин, вийшов з тюрми на початку дев’яностих, поступово зосередив у своїх руках владу та отримав доступ до кримінальної «каси».

Ватажок, відомий у кримінальних колах, повністю керував групами. Сам підбирав кадри у злочинні групи, як правило, з числа раніше судимих осіб, при цьому, члени банди знали один одного тільки за іменами.

Отримані кошти бандит намагався легалізувати та вкладав у нелегальний бізнес: мережу магазинів секонд-хенду та парфумерії.

Затримання відбувалося 17 квітня на одній з вулиць Костянтинівки. "Ми зробили так, аби підозрюваний вийшов з будинку, «провели» його до визначеного місця. Контролювали кожний його крок та периметр - було перекрито усі можливі шляхи відходу. Опору зловмисник не чинив – не встиг. Крім того, одночасно було затримано останнього, п’ятого члена злочинної групи «комунальників», колишнього дільничного, який, як виявилося, переховувався вдома у свого боса. З оселі вилучено ювелірні вироби, побутову техніку, елітний алкоголь, викрадені у потерпілих членами останньої злочинної групи", - зазначив заступник начальника управління кримінальної поліції ГУНП в Донецькій області Роман Осуховський.







Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Є нелюди яких з тюрми ніколи не можна випускати...
Відповісти
Останні новини
Затримано кримінального авторитета, який керував зухвалими бандами в Україні й Білорусі
20 квітень, 2016, 07:59