Луцький суддя хотів «натравити» патрульних на журналістів. ФОТО

Луцький суддя хотів «натравити» патрульних на журналістів. ФОТО
Суддя Луцького міськрайонного суду Олег Ющук хотів викликати до суду патруль поліції, аби скласти протокол про адмінпорушення стосовно місцевої журналістки.

Нагадаємо, що сьогодні, 20 квітня, в Луцькому міськрайонному суді слухалась адміністративна справа колишнього заступника начальника управління захисту економіки ДЗЕ у Рівненській області Олександра Волошина, якого судять за дрібне хуліганство та злісну непокору працівнику поліції.

На початку судового засідання порушник Олександр Волошин клопотав про заборону проведення відеофіксації судового засідання, а відтак, головуючий по справі суддя Олег Ющук, посилаючись на Конвенцію з прав людини, заборонив журналістам проводити відеозйомку. Втім, представники ЗМІ почали переконувати суддю, що, відповідно до ч.3 ст. 11 Закону «Про судоустрій та статус суддів», всі слухання є відкритими, а журналісти мають право фіксувати судовий процес без попереднього дозволу судді.

Така поведінка журналістки не сподобалась служителю Феміди, а тому він попросив її документи, а потім оголосив перерву в судовому слуханні, аби мати можливість викликати патрульних.



«Ви порушуєте поведінку перебування в судовому засіданні, а тому я зараз буду викликати поліцію, нехай складуть на вас протокол про адмінпорушення. Я оголошую перерву на час, допоки не приїдуть патрульні», - заявив Олег Ющук.

Зауважимо, що на судове засідання, окрім представників ЗМІ та активістів, в якості слухачів прийшли й поліцейські. Після такої гучної заяви судді всі присутні в залі виконали Гімн України.

«Нам вже набридло це свавілля, ми прийшли відстояти правду», - прокоментували свою позицію поліцейські.

Зрештою, суддя таки не став викликати патрульних, а просто відклав судове слухання на понеділок, 25 квітня.

Зауважимо, що раніше колишнього заступника начальника управління захисту економіки ДЗЕ у Рівненській області Олександра Волошина вже судили за хуліганство, однак тоді суд вирішив, що порушник не вчиняв хуліганських дій.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
потрібно було починати не з поліцейських, а з судів... риба гниє з голови...
Відповісти
Скільки цей Волошин дав на лапу судді ,що той так йому догоджає ?Цих суддів давно пора гнати ,і дати ім мітли ,щоб замітали вулиці .
Відповісти
Справа не судді Ющуку, а в КОНВЕНЦІЇ З ПРАВ ЛЮДИНИ.А *журналіст* нехай напише як він(вона) сплять в ліжку. що робиться в квартирі, коротше про особисте. На жаль про своє не пишуть, а ковиратися в чужій білизні люблять.А подивившись на тих поліцейських, то соромно робиться за країну і Українців.Підворотня і все.
Відповісти
такой ганьби як старі менти наробили точно вже не буде.
А справа дійсно резонанса, підсудний мент з старої системи, а судья вже другій раз його покриває.
Відповісти
Країна повина знати своє бидло в лице! Особливо якщо він працював в міліції! Щей поновитись хоче!!!
Хай сторожом йде з такою поведінкой якраз.
Відповісти
Журналчсти все пишуть під замовлення за гроші 1+1 це раби коломойского,а за цих всі знають на кого воно роблять.
Відповісти
І за теперішніх поліцейських і за журналістів якраз і не соромно! Соромно за суддів, що є і колишніми і теперішніми.......
Відповісти
Останні новини
Луцький суддя хотів «натравити» патрульних на журналістів. ФОТО
20 квітень, 2016, 11:55