У мешканців 33-го та 40-го кварталів взимку таки будуть теплі батареї

У мешканців 33-го та 40-го кварталів взимку таки будуть теплі батареї
Компанія «Західна теплоенергетична група» через суд зобов’язала ДКП «Луцьктепло» укласти договір про закупівлю послуг за власні кошти.

Відповідне судове рішення сьогодні прийняла суддя Господарського суду Волинської області Антоніна Кравчук.

Нагадаємо, що раніше мешканці 33-го та 40-го кварталів могли залишитись без тепла та гарячої води через відсутність договору між ТзОВ «Західна теплоенергетична група» та ДКП «Луцьктепло».

Як стало відомо під час судового слухання, договір, який раніше був укладений між ДКП «Луцьктепло» та «ЗАХІД-ТЕГ», закінчився ще 28 лютого цього року. Для того, аби підприємства працювали безперебійно, а опалювальний сезон в місті не переривався, партнери повинні були укласти новий договір, однак не пізніше 29 лютого.

Ще 25 лютого ДКП «Луцьктепло» звернулося до «ЗАХІД-ТЕГ» з проханням продовжити надавати послуги. Крім того, в листі було вказано, що договір за результатами тендерної процедури закупівель може бути укладений між сторонами не раніше, ніж через 10 днів після оголошення акцепту пропозиції, тобто не раніше 10 березня.

Після цього 14 березня ТзОВ «ЗАХІД-ТЕГ» надіслало підприємству «Луцьктепло» проект договору, аналогічний тому, який діяв і в 2015 році. Втім, до сьогодні підприємство не лише не підписало договір, а й навіть не повернуло його «Західній теплоенергетичній групі».

Тому компанія звернулася до Господарського суду з вимогою визнати вищезгаданий договір укладеним.

Натомість представники ДКП «Луцьктепло» заперечили проти задоволення позову, оскільки умови договору, запропоновані ТзОВ «ЗАХІД-ТЕГ», їх не влаштовують.

«І ми, і «Західна теплоенергетична група» є ліцензіатами Національної комісії, що здійснює державне регулювання в сфері енергетики та комунальних послуг, тобто наша діяльність повністю зарегульована державою і ми працюємо лише відповідно до встановлених тарифів. І ми не надаємо наші послуги за домовленістю.

Попереднє керівництво підприємства почало працювати за схемою, яка є більш прийнятною для товариства, але більш збитковою для нашого підприємства, тобто схемою переробки давальницької сировини. Перший договір був укладений за умовами НКРКП. Ми готові, ми розуміємо, що ми повинні співпрацювати з «ЗАХІД-ТЕГ», але послуга має коштувати стільки, скільки визначила НКРКП, а не «ЗАХІД-ТЕГ». І я, як виконуючий обов’язки директора підприємства вважала, що підписувати такий договір не можна, оскільки це є порушенням чинного законодавства», - заявила в суді в.о. директора ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна.

Разом з тим представник відповідача заявила, що минулого року підприємство переплатило компанії «ЗАХІД-ТЕГ» понад 6 мільйонів гривень.

Зрештою, заслухавши всі доводи сторін, головуюча суддя Антоніна Кравчук вирішила, що позов підлягає до задоволення, а договір варто вважати укладеним.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.