Два табори волинських батьківщинівців чекають на «вирок» Юлії Тимошенко

Два табори волинських батьківщинівців чекають на «вирок» Юлії Тимошенко
Сьогодні більша частина депутатів від фракції «Батьківщина» в обласній раді намагалася пояснити журналістам, що відбувається в середині обласної організації Партії.

«Ми, дев’ять депутатів фракції ВО «Батьківщина», станом на 21 квітня 2016 року заявляємо, що Столяр Василь Андрійович є головою ВО «Батьківщина»! Так, є рішення Бюро ВО «Батьківщина» за ініціативи 9 з 17 його членів про виключення Столяра за нібито порушення статуту Партії та Положення про фракцію. На жаль, голова партії ВО «Батьківщина» Олег Кіндер почав виносити внутрішньо-партійну інформацію в пресу через свій, м’яко кажучи, непрофесіоналізм. На наше глибоке переконання, монополізація партії Кіндером, можливо, відбулася задля використання партії в його власних цілях чи інтересах. Василь Столяр і Роман Карпюк надіслали апеляційні скарги у відповідний відділ партії. А також дев’ять членів фракції надіслали звернення особисто до Юлії Володимирівни Тимошенко і розраховуємо, що буде дана об’єктивна оцінка діям Кіндера та тих членів бюро, які через свої низькі рейтинги не потрапили ні до обласної, ні міської, районної, селищної рад, проте чомусь були ініційовані Кіндером в обласне Бюро. Питання: Чому? А депутатів, які на останніх виборах показали найкращі результати, Кіндер не захотів бачити в обласному Бюро. Наше завдання донести, що дії Олега Кіндера – ні що інше, як підступна та цинічна провокація. Ми, 9 членів фракції ВО «Батьківщина», не порушували Статуту партії та Положення про фракцію. Усі звинувачення Кіндера є надуманими та безпідставними», - заявив депутат Ігор Лех.

Також батьківщинівці заявили, що «приводом для зміни голови фракції послужили її неконструктивна робота протягом чотирьох місяців фракції. Останньої краплею стало те, що на сесії 10 березня 2016 року ні голова партії, ні заступники не організували заяви щодо Надії Савченко. Це в той час, коли це питання обговорювалося на світовому рівні. Це стало приводом для зміни голови Валентини Касарди», - продовжив Ігор Лех.

«За чотири місяці не було вибрано керівний склад фракції, ні керівника, ні заступників. І це ще не враховуючи деякі деталі», - додав Роман Карпюк.

«Під час головування за голову облради один батьківщинівець проголосував за Бондаря. Ми досі не знаємо, хто не виконав рішення фракції. А голова фракції і Кіндер, як голова партії, не розібралися з цим питанням», - нагадав Андрій Турак.

«Щодо пунктів положення, хто має право обирати. Після того, як висловили недовіру Касарді і вибрали Столяра. Пункт 6.3.3. говорить: «Голова затверджується рішенням керівного органу партійної організації вищого рівня». Тобто на Волині не мали право знімати чи обирати кого-небудь. Вмотивованого рішення, чого Столяр не може бути головою фракції не було. Ми його чекаємо», - розповів Андрій Турак.

«Куратором нашої організації в Києві є лише Юлія Тимошенко. Ми, як члени фракції, не бачимо підстав замінювати заступника голова обласної ради. Найближчим часом стане відоме рішення ЮВТ. Ми відправили звернення до Юлії Володимирівни. І я думаю, що вона знайде час і призначить нам зустріч. Я прийшов у «Батьківщину» в не найкращі часи для партії. Виступив на конференції з критикою теперішнього керівництва. Від цього і таке рішення Кіндера», - коротко прокоментував ситуацію Василь Столяр.

Щодо ініціювання зміни керівництва партії, то депутати сказали, що в не їхніх інтересах. Після контрольно-ревізійної комісії партії в Києві батьківщинівці розкажуть результати.

Представник іншого табору Сергій Слабенко також чекає на рішення цього органу партії.

«Ми сьогодні не хочемо обмінюватися репліками. Є позиція лідера Партії. Окремі рішення приймалися керівництвом партії. Буде дана оцінка, про яку ми вам додатково повідомимо», - зазначив Слабенко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Лідери Укропу причетні до розвали волинської Батьківщини
Відповісти
Нехай ЮВТ подивиться, що витворяє Кіндер в Ковелі. Те, що він став мером ще нічого не означає, бо це всього навсього 10% підтримки виборців! А фактичний рейтинг Кіндера зараз знаходиться на рівні плінтуса.
Відповісти
Останні новини
Два табори волинських батьківщинівців чекають на «вирок» Юлії Тимошенко
21 квітень, 2016, 18:06