На Волині юнаків готують до бою. ФОТО

На Волині юнаків готують до бою. ФОТО
Допризовна молодь Любомльщини два дні поспіль, 21-го та 22-го квітня, на стадіоні районного центру “Колос” проходить теоретичний та практичний курс підготовки молодого бійця.

Тепер підлітки знають, як боротися з ядерною атакою ворога, вести в напад військо та врятувати пораненого товариша на полі бою, - повідомляє Кордон.

Допризовна підготовка є складовою частиною навчань юнаків допризовного і призовного віку до строкової військової служби.

Навчально-польові збори серед призовної молоді організував відділ освіти Любомльської райдержадміністрації за підтримки Любомльського об’єднаного районного військового комісаріату.

Тепла погожа днина сприяла проведенню вишколу на вулиці.

Першими набувати військових знань для захисту Батьківщини прибули учні шкіл таких населених пунктів: Любомль, Полапи, Штунь, Олеськ, Куснища, Зачернеччя, Рівне.

Учасники заходу мали змогу ознайомитися з вибухонебезпечними предметами (бомбами, мінами, гранатами, набоями тощо) та порядком поводження з ними.

Увагу хлопчаків, насамперед, привертала вогнепальна зброя. Досвідчені інструктори навчали повного збору та розбору автомата Калашнікова й пістолета Макарова.

Під час заняття з медико-санітарної підготовки старшокласники здобули навички користування засобами солдатської аптечки. Зокрема, як правильно накладати джгут пораненому.

Надзвичайні ситуації, катастрофи чи ядерна атака ворога не страшні тепер школярам Любомльщини.

Одягання загальновійськового захисного комплекту від масового ураження стало чи не найбільшим випробуванням для юних “бійців”. Водночас, крім труднощів правильно натягнути на себе протигаз та комбінезон, виникали проблеми з вільним пересуванням у такому спорядженні в просторі.

Чимало усмішок викликали й навчання з переносними радіостанціями та технічною базою. Порівняно із сучасними нанотехнологіями, такий спосіб передачі інформації став відкриттям минулого та майбутнього одночасно.

Під час занять з вогневої підготовки вивчалися правила безпеки поводження із зброєю, призначення, бойові властивості і принцип роботи сучасної стрілецької зброї, ручних
осколкових гранат.

Учні мали змогу ознайомитися з тактичною підготовкою ведення вогню на ходу зі стрілецької зброї (у положенні стоячи, лежачи, з коліна), а також метанням ручних гранат по умовному окопу противника.

Юнаки отримали характеристику загальновійськового бою, видів вогню і маневру, способів пересування на полі бою та інше.

Між іншим, згідно чинного законодавства України, особи, які не пройшли допризовну підготовку у навчально-виховних закладах, не атестовані або дістали незадовільну оцінку з цього предмета, після їх закінчення перед призовом на строкову військову службу (під керівництвом органів місцевого самоврядування) проходять допризовну підготовку в оборонно-спортивних оздоровчих
таборах з відривом від виробництва, а у воєнний час – на підприємствах, в установах і організаціях, шляхом проведення навчально-польових зборів.






































































Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині юнаків готують до бою. ФОТО
22 квітень, 2016, 14:03