«The Hardkiss» приїде на «Ніч у Луцькому замку»

«The Hardkiss» приїде на «Ніч у Луцькому замку»
Родзинкою традиційного дійства «Ніч у Луцькому замку» цього року буде створення скульптури казкової істоти, повністю театралізоване, казкове дійство та гурт «The Hardkiss». Інших виконавців поки організатори не розкривають, аби не поламати інтригу.
Зазначимо, що цей фестиваль – восьмий.

«Мені було прикро почути новину про скасування фестивалю "Ніч у Луцькому замку". Адже саме цей арт-фестиваль сприяв тому, що Замок Любарта визнали одним із 7 чудес України, а про Луцьк заговорили по-новому.

Цього року я долучився до фестивалю як спонсор і виділив кошти на організацію. Тому що проведення подібних заходів приваблює туристів та впливає на позитивний імідж міста, і ми повинні бути в цьому зацікавлені.

Сподіваюсь, що новій команді організаторів вдасться поєднати захоплюючу історію прадавнього Луцька з сучасним мистецтвом і відновити фестиваль на належному рівні.

В такому випадку я буду радий розглядати пропозиції від організаторів в наступному році, адже «Ніч у Луцькому замку» має залишатись візитівкою нашого міста та проходити щорічно, саме тому доречно було б в майбутньому перевести даний захід у комерційний формат задля систематичного його проведення, але це можливо лише після відновлення фестивалю на такому ж високому рівні, як завжди.

Вірю, що все вдасться, і лучани та гості нашого міста отримають колосальне задоволення від цьогорічного фестивалю», - розповів депутат Луцької міської ради, меценат Андрій Покровський.


Організатори сподіваються, що протягом періоду підготовки (а це більш, ніж два місяці) знайдуться ще охочі, які допоможуть фінансово.

Цього року організовувати фестиваль буде не управління культури ЛМР, як це було раніше, а актори театру «Гармидер».

«За тему фестивалю ми обрали «фантастичну казку». Не в плані казочку для дітей, а хочемо населити замок фантастичними істотами. Ніч розпочнеться не так, як у минулі роки - о 22, а о 20 годині вечора із казки для дітей. Ми хочемо, щоб «Ніч у Луцькому замку» була родинним святом. Тому починаємо дійство саме для малечі. А от офіційне відкриття заплановано на 21-шу годину. Опівночі буде спеціальне театралізоване дійство «Перехід у майбутнє замку».

Зазначу, що гурт «The Hardkiss» не закриватиме дійство. На завершення плануємо дискотеку. Також ми подумали, що у всіх замках є якісь казкові істоти. До прикладу, в Кракові – дракон. Тому ми вирішили теж зробити скульптуру казкової істоти, а дотворювати її будуть усі учасники дійства», - розповіла організатор, режисер Руслана Порицька.

Під час ночі будуть різні театралізовані перфоманси, виступи музичних гуртів, традиційні ярмарки, майстер-класи, фотозони, відео-інсталяції.

«Цього року ми подбали про достатню кількість туалетів, які для зручності будуть встановлені за межами самого замку. Я розумію проблему, адже сама була в довжелезних чергах у минулі роки. Вбиральні – найперше, про що подбали. Також і деякі торгові точки будуть винесені на площу, щоб можна було і поїсти за межами», - зазначила технічний директор фестивалю Алла Доманська.

Загалом кількість квитків буде обмежена двома тисячами. Їх орієнтовна вартість стартуватиме від 200 гривень.

Фото: Конкурент



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Круто ! Раніше дуже полюбляв цей арт-фестиваль !
Відповісти
нарешті він пройде, заскучав за фестивалем.
Сподіваюсь давки на фестиваль не буде:)
Відповісти
Hardkiss крута група в замку і вночі буде просто бомба
Відповісти
Це буде платно і скількі?який вік дітей
Відповісти
Від 200 гривень.
Ггг..
Відповісти
а чому забрали його з управління культури?
Відповісти
Коли і де можна буде придбати квитки?
Відповісти
Має бути круто)
Відповісти
а може краще у замку ті фігурки шахмат поміняти, бо на них так стидно дивитися.
що то просто жах.
Відповісти
Хардкіс у замку? Навіщо так марнувати цей захід.
Відповісти
Давайте запросимо Степана Гігу і Павла Зіброва, навіщо нам ХардКісс, оці америкаськомовні, треба бути патріотами Гіга і Зібром.....а остальні всі москалі!!!
Відповісти
Мені здається що краще вже хардкіс але для такого заходу не потрібно ні першого ні другого, не того типу захід.
Відповісти
Нащо перенесли на 2-3? 2 - робочий день !
Відповісти