У святкові дні волиняни зможуть передати показання лічильника у будь-який зручний час

У святкові дні волиняни зможуть передати показання лічильника у будь-який зручний  час
На Великодні свята волиняни зможуть оперативно та за лічені хвилини передати показання лічильників.

Це можна зробити у будь-який зручний час, скориставшись сервісом «Особистий кабінет» на сайті 104.ua або надіславши дані лічильника СМС-кою на номер 7104, - повідомляє відділ зв’язків з громадськістю.

Також за номером Контак-центру (0332)-280- 104 за допомогою системи IRV показання лічильника можна передати навіть цілодобово, не чекаючи відповіді оператора.

Аби уникнути непорозумінь із обліком спожитого палива та одержати рахунок за фактично спожитий обсяг газу без нарахувань, здійснених на рівні планового місячного об’єму, волинянам необхідно щомісяця із 1 по 5 число подавати до ПАТ «Волиньгаз» показання лічильника, зафіксовані першого числа місяця.

«У травні період подачі показань лічильників співпав із Великодніми святами та вихідними днями. Для наших клієнтів ми створили усі умови аби вирішення «газових» питань стали дня них непомітними, а передати показання лічильника можна було за лічені секунди. Найзручнішим залишається спосіб подачі показань через Інтернет із сайту компанії, адже «Особистий кабінет» дозволяє споживачу самостійно керувати своїм рахунком та вести облік використаного палива», - розповідає начальник управління клієнтського сервісу ПАТ «Волиньгаз» Юрій Петрук.

Нині для волинян створено 4 способи, за допомогою яких показання лічильників можна подати оперативно та не виходячи із дому:

- за допомогою сервісу «Особистий кабінет» на сайті 104.ua. Реєстрація у сервісі займає всього декілька хвилин, після чого споживач отримує доступ до даних свого рахунку та може самостійно вести облік використаного палива. Показання, внесені онлайн, найшвидше потрапляють до бази даних, і уже через декілька годин споживач може перевірити, чи відображаються показання у його кабінеті. Нині цим сервісом користується уже понад 13 тисяч споживачів області;

- надіславши СМС-повідомлення. Для цього необхідно відправити показання лічильника на номер: 7104 у форматі: 0200111111(пробіл)00000, де 0200111111– 10 цифр розрахункового рахунку та 00000 – показання лічильника (до 5 цифр). Вартість СМС - згідно з тарифом мобільного оператора;

- Через Контакт-центр за номером (0332)-280- 104. У святкові дні оператори колл-центру працюватимуть у звичному режимі – щоденно із 8.00 до 20.00. Однак волинянам не обов’язково чекати відповіді оператора. На телефонному номері відтепер діє система ІRV, яка супроводжує дзвінок голосовими підказками. Споживачу необхідно у тоновому режимі телефону ввести усі дані, озвучені у інструкції. Якщо споживач не може через функції телефону ввести показання таким способом або бажає особисто поспілкуватись із оператором, необхідно прослухати повідомлення повністю, після чого він буде з'єднаний із вільним працівником колл-центру;

- Надіславши лист із даними на електронну адресу: [email protected] (у повідомленні необхідно вказати прізвище, номер особового рахунку та показання лічильника).

Споживачам варто перевірити, чи зафіксувалися передані ними показання лічильника в розрахунковій системі. Найзручніше це зробити через Особистий кабінет на сайті 104.ua або зателефонувавши на контакт-центр (0332)-280- 104. Нагадаємо, що передані  показання відображаються в системі не відразу. Це залежить від способу передачі: від декількох годин (при передачі через «Особистий кабінет») до 5 робочих днів (електронною поштою).

Лише своєчасна подача показань лічильника газу дозволить споживачу бути впевненим, що він отримає рахунок без «зайвих» цифр, а лише на той об’єм газу, який насправді використав. Адже, згідно з Кодексом газорозподільних систем, у разі відсутності фактичних даних лічильника або даних, переданих невчасно, газорозподільна компанія повинна сформувати рахунок з урахуванням планового місячного об’єму споживання на відповідний період, виходячи із групи споживання, до якої віднесено споживача.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Большой Брат следит за тобой!
Відповісти
у психозні дні.
Відповісти