Стало відомо про ще одну небезпеку, яку несуть мобільні телефони

Стало відомо про ще одну небезпеку, яку несуть мобільні телефони
Тривале використання мобільного телефону може нагрівати мозок людини до одного градусу.

Про це повідомив брюссельський журнал The Bulletin.

З посиланням на думку європейських учених видання зазначає, що бездротові технології передачі даних WiFi можуть впливати на кору головного мозку, а відсутність законодавства в цій сфері не дозволяє запобігти страшним наслідкам впливу мобільних телефонів на організм людини.

"Під час тривалих телефонних розмов по мобільному телефону, мозок людини може нагріватися до одного градусу", - стверджується в статті.

Про те, що постійний вплив радіочастотних сигналів може негативним чином вплинути на здоров’я людини, учені говорили неодноразово. Як зазначає автор статті, багато власників телефонів скаржаться на різні побічні ефекти від стільникового зв’язку: часті головні болі, втрата пам’яті і концентрації, напруга в барабанних перетинках і раптові приступи втоми.

Більше того, відповідно до проведених європейськими вченими дослідженням, 3% людей страждають від так званої "гіперелектрочутливості", тобто організм цих людей украй чутливий до електромагнітних полів.

Серед можливих захворювань у зв’язку з користуванням мобільних телефонів вчені називають дитячу лейкемію, очну катаракту, пухлину мозку, серцево-судинні захворювання, порушення діяльності нервової системи, які можуть призвести до ушкодження ДНК.

У свою чергу, фламандські вчені, стурбовані зростаючим використанням мобільних телефонів серед підлітків, запропонували запровадити заборону на стільниковий зв’язок для тих, хто не досягнув 16 років.

"Сприйнятливість мозку підлітка ще перебуває в стадії розвитку, і часте використання мобільних телефонів може призвести до негативних ефектів", - стверджують дослідники.

При цьому, вчені зазначають, що аналогові телефони набагато шкідливіші для здоров’я людини, ніж цифрові.

"Робота аналогових телефонів ґрунтується на передачі безперервного сигналу, у той час як цифрові телефони передають інформацію за допомогою коротких імпульсів", - підкреслюють вчені.

Зі свого боку, Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує з обережністю ставитися до використанні бездротових систем.

У свою чергу, директор з питань досліджень Міжнародної Асоціації GSM (торговельна організація, до якоїх входять більше 700 мобільних операторів) Джек Роулі вважає, що побоювання вчених занадто перебільшені.

"Одиночні дослідження говорять небагато. Заяви про те, що мобільні телефонні технології шкідливі не мають підстав", - сказав Роулі, додавши, що п’ять досліджень не знайшли доказів впливу WiFi на розвиток ракових захворювань.

Проте у Бельгії люди, котрі страждають від "гіперелектрочутливості", збираються подати до суду на міністра охорони здоров’я країни Руді Демотта, звинувачуючи його в порушенні бельгійської конституції, відповідно до якої "кожен громадянин повинен мати право на здорове довкілля".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Забагато людей розплодилося! задача жидомасонів - витравити всіх!
Відповісти
Так це ж ще треба мати мозок крім телефона. А це велика рідкість на Волині
Відповісти
ти один з тих пересічних дурнів? )
Відповісти
Останні новини
Стало відомо про ще одну небезпеку, яку несуть мобільні телефони
02 травень, 2016, 07:59