Жителі столиці вимагають забрати Києво-Печерську лавру в Московського патріархату

Жителі столиці вимагають забрати Києво-Печерську лавру в Московського патріархату
Кияни ініціювали збір підписів за передачу Києво-Печерської лаври у відання Київського патріархату.

Відповідна петиція розміщена на сайті Київради.

«З огляду на антиукраїнську, цинічну, часто ворожу Україні позицію більшості священиків УПЦ Московського патріархату і особисто предстоятеля УПЦ Московського патріархату Онуфрія, скарбника Києво-Печерської лаври єпископа Варсонофія, прохання розглянути можливість проведення збору підписів громади міста з метою переведення Успенської Києво-Печерської лаври з Московського в Київський патріархат», – йдеться в тексті петиції.

За два дні зібрано понад 70 відсотків від необхідної кількості підписів, а до кінця збору залишається ще вісімдесят сім днів.

Києво-Печерська лавра була заснована в 1051 році при Ярославі Мудрому і є однією з найбільших православних святинь України. Разом з Софійським собором, внесена до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

На території Верхньої лаври діє Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник, якому було присвоєно статус національного в 1996 р В даний час пам’ятник перебуває під юрисдикцією національного заповідника, державних музеїв і Української православної церкви Московського патріархату.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 54
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
на сайті київради є стара петиція, за 07.12.2015.
ще є петиція про "недопущення переведення" 11.12.2015.

нової петиції немає..
Відповісти
Після відмови о. Онуфрія у ВРУ вшанувати пам"ять загиблих на Донбасі героїв Російська православна церква в Україні має бути визнана, як ворожа - 5 колонна- та розформована. Ми потребуємо єдиної помісної церкви...
Відповісти
Клава з автоклава, ти чула дзвін, та не знаєш де він... Тобі брехливий канал "1+1" показав лише фото невставання ієрархів УПЦ у Верховній раді (а не повне відео!). На цьому фото неозброєним оком видно, що Михайло Антонович Денисенко (колишній агент КГБ "Антонов", котрий зараз став "патріархом Філаретом") либу давить і хлопає в ладошки. Це він так вшановує загиблих воїнів???
Відповісти
вимагати будеш у свого чоловіка, що ти там потребуєш- звернись до психіатра
Відповісти
ділити людей на вірі. Результат буде гарний...
Відповісти
Люди вже давно поділені! Тепер треба об'єднувати людей, а для цього треба єдина українська церква
Відповісти
Пипець буде Україні якщо ті дурні влізуть ще в церковні справи.
Відповісти
вже влізли. результат, правда, смішний.
Відповісти
Я вірую у Вищу Силу- БОГА, Ісуса Христа, Матір Божу- Марію. А релігій і релігійних громад багато (дуже багато). Але всі храми побудовані українським народом, українськими громадами в Україні - УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ . ( Бажає громада росіян, які проживають в Україні побудувати Храм, будь-ласка, нехай збирають кошти на Храм і будують і священика в релігійну громаду вибирають чи наказом призначають).
Відповісти
Ви правильно сказали "Але всі храми побудовані українським народом", за часів коли про упц ніхто і не задумувався. Бо була лише Православна церква на чолі з Московським патріархом. А тут бачите не обрали когось патріархом, то я собі свою церкву створю. І стадо знайшлось яке за ним побігло. От візьміть і побудуйте, а не як завжди забрати приховуючись за політичними міркуваннями.
Відповісти
Російська православна церква була знищена під корінь комуністами.Тепер в РФ є філіал ФСБ на чолі з агентом Гуньдяєм.
Відповісти
то й будуйте, а не забирайте готові храми.І не громада росіян, а може ще більші патріоти України ,як ви.І в нас є свої,православні священники, а не російські. пишете всякий бред.
Відповісти
хоть розумієтє,що пишете? маразм!
Відповісти
Єдина Церква насильно? Ти хочеш насильно обєднати УПЦ, УАПЦ, УПЦ КП, УГКЦ, пятидесятників, бабтистів і т.д. в одну церкву? Вже обєднували насильно два роки тому схід і захід.Що з того вийшло- очевидно.
Відповісти
Маразм. Людей і цій країні за людей не рахують, ще й душу лізуть. Головне - щоб людина працювала на благо країни, де вона живе, не порушувала її закони, поважала мову і звичаї. Питання віри і релігії - глибоко особисті питання КОЖНОЇ ОКРЕМОЇ особи.
Відповісти
Я взагалі не розумію, про що можна говорити, якщо в української церкви немає благословіння з Єрусалиму
Відповісти
Ви молитесь Богу чи Єрусалиму?
Відповісти
В кого ще дозвіл і благословіння питати?! Є віра від батьків-дідів-прадідів, навіщо мені ваш єрусалим? Я батькові свому вірю, а не папі римському чи єрусалимському.
Відповісти
Якого ще благословіння?))) з якого ще Єрусалиму?))) Ти історію читати вмієш?))) Йди молись Єрусалиму)))
Відповісти
Якщо людина рахує себе громадянином України і патріотом то піде до УПЦ Київського Патріархату.Хто дуже хоче совєтского союза і расейського стіля жизні,будь-ласка:на сході є ЛНР І ДНР.Я безкоштовно допоможу речі і меблі носити до авто.
Відповісти
Патріоти??? Де ви були останні 15 років. Вже як курка клюнула, то всі запатріотіли, аж бридко. Як за горло взяли, то ви всі вилізли. Хочете бути патріотом, будьте. Але не привязуйте патріотизм до релігії, тим більше якщо вона для вас просто для галочки.
Відповісти
аж бридко...гниль полізла
Відповісти
а більше ви нічо не хочете? на кого там дивитись, на агента кгб філарєта? свої речі винеси з країни і не муляй очі тупістю своєю.
Відповісти
Багато людей є громадянами України і патріотами, але вирішувати за них, в яку церкву їм ходити і де жити - не потрібно - можна нарватися на неприємності.
Відповісти
Всі священники УПЦ МП, після навчання в обовязковому порядку, їдуть на консультації в Москву.. Питання: Навіщо?
Потрібно не забирати храми, а обеднати УПЦ МП, УПЦ КП в одну помісну церку і перевірити священників на звязки з ФСБ.
Відповісти
у вас щось з головою?
Відповісти
Злякався, шпіон гундяєвський! Всі на детектор брехні скоро підете!
Відповісти
Якщо російська громада хоче свою церкву в Україні, то хай і назве її російська православна церква в Україні, а не українська церква і моляться за "господіна кіріла" Темні й нещасні українці, хоронять своїх синів з російськими попами, якщо ті ще погодяться. Сором таким українцям!!!!! Прозрійте нарешті!!!!!!!!!
Відповісти
Як у такому разі пропонуєте назвати УГКЦ? Вони ще більш залежні від Ватикану, ніж УПЦ від МП. Наприклад, УГКЦ не має права створювати нові єпархії та висвячувати нових єпископів без згоди Ватикану.
Відповісти
Ольга, Кирила давно майже ніде не поминають. Якщо ви не орієнтуєтесь, то не треба говорити про це.
Відповісти
я з тобою згідний
Відповісти
Після того, що відбулось в Криму, Донецьку і Луганську, вважаю, що дуже доречно буде знищити осередок підтримки сепаратизму в центрі Києва та передати Лавру українській громаді.
Псевдо духовних служителів культу вигнати за межі України - який їм сенс жити в Україні, якщо вони її ненавидять? Правильно - тільки шкодити за дорученням гундяєва.
Тому полеміка з цього питання є непотрібною - українцям українську церкву.
Відповісти
лавра - це монастир. у монастирі живуть монахи. у києво-печерській лаврі живе 250 монахів. у упц кп по всій країні всього 221 монах. це умова задачі. а ось питання. для чого їм лавра?
Відповісти
Бабло косити і філарету новий мерс з номерами "777" купити.
Відповісти
Московська церква має бути у москві, принаймі у росії. В Україні має бути українська церква, українські монастирі, українські духовні інституції.
Тому на місце московських прислужників прийдуть українські служителі і монахи. А ці нехай їдуть до гундяєєва з годинником-невидимкою та не одним мерсом, а цілим ескортом з 20 машин, раша велика, всім місце і приход гундя знайде.
Відповісти
в українських монастирях - українські монахи, у церквах - українські священики, за винятком тих, які захопили під патріотичним прапором колишні (вічні) комунізди. не лізьте до лавр своїми брудними руками, вашому бізнесу там ніц робити.у київського патріархату немає монахів. там лише комерція і наглі комуняцькі пики.
Відповісти
Поради своїм рідним роздавайте. Всі церкви - це бізнес. Але нехай гроші з української церкви працюють в Україні, а не вимиваються путіну, який за ці гроші вбиває українців.
Відповісти
на кого вони працюють в Україні? не смішіть наші тапочки. петькіна фабрика на 6 млн баксів податків в росії сплатила. куди йдуть ці гроші?
Відповісти
На городі бузина, а в Києві дядько.
Не треба стрєлки переводити з московської церкви на пороха, мова не про нього, а про розплідник промитих мізків духовними "скрєпами", та осередок фсб в центрі Києва.
Відповісти
яка бузина і дядько? по петіній фабриці достовірна інформація. а про пресловуті гроші на москву ви де взяли, з фсб-шних вкидів через фількіних шакалят? тримайте свої фантазії при собі десь.
Відповісти
там осередок знищуй, якщо не обкакаєшся, поцтріот диванний)))
Відповісти
Знищемо всюди, де будуть, не хвилюйся так)))
Відповісти
був перед великоднем на сповиди . биля там таму за кирила здравие ротяку попы открывали.пышу з моб сор. за орфографию.
Відповісти
Психологічну зброю не тільки не ховають, а й використовують на всю потужність.
Промивають мозок не заповідями божими, а політикою.
Тому вигнати всіх промосковських попів в росію - правильна пропозиція. І не треба скулити, як то можна силою робити ай яй яй...
Якаж там сила? Просто ввічливі громадяни України ввічливо займають те, що їм належить та ввічливо попросять гівно змитися у парашу.
Відповісти
спробуй, вижени. відгребеш по саме не хочу, це гарантовано, патріот диванний.
Відповісти
Ну яник теж думав, що царювати буде)) виженемо і цих до нього, трохи часу, процес почався.
Відповісти
яник лох. тут вам надають по головах доволі боляче. релігійну війну роздувати це штука така, небезпечна.
Відповісти
ой йо йоойййй злякалися))), пиши рос.,чого укр.пишеш?)))) за кірал ще свічку постав і за путіна!
Відповісти
Українці, я сказав будете ходити в московську церкву! Ви мої раби.
Відповісти
Під себе ходити будеш швидше, тов путін, ніж українці в московську церкву. Ти вже скрєпи духовніє насадив на донбсі, сидить люд по підвалах і молиться, щоб снаряд московський в будинок не потрапив.
Відповісти
а, то ви самі з собою пишетесь? славно.
Відповісти
а прокуратура де,га????
Відповісти
У людини Бога ніхто не забере, людина сама через свої нерозкаяні гріхи від Бога відпадає. Україна ще з часів Київської Русі бідувала через міжусобиці і якщо вони будуть буде бідувати і вже вкотре зникне після чергового міжусобного шторму. Схамененіться, бо ненавистю і злобою ви породжуєте ненависть і злобу. Питаня до дописувачів ви християни чи хто?
Відповісти
"Українка", навчися перше грамотно писати державною мовою.
Відповісти
Останні новини
Жителі столиці вимагають забрати Києво-Печерську лавру в Московського патріархату
04 травень, 2016, 01:34