Вето міського голови та депутати: хто кого. ФОТО

Вето міського голови та депутати: хто кого. ФОТО
Депутати Луцької міської ради сьогодні зійшлися на позачергову сесію аби вирішити два земельних питання.

Міський голова Микола Романюк своїм розпорядженням зупинив дію двох рішень міської ради від 27 квітня цього року, зокрема "Про скасування рішення виконавчого комітету Луцької міської ради №245-8 від 20.04.2016р. "Про продовження оренди нежитлового приміщення на вул. Лесі Українки, 25" та "Про включення нежитлового підвального приміщення загальною площею 96,1 кв.м на вул. Лесі Українки, 25 до переліку об’єктів, що підлягають приватизації шляхом проведення аукціону".

За словами начальника юридичного відділу Луцької міської ради Олександра Рачкова рішення виконавчого комітету щодо оренди названого приміщення було прийнято правомірно, адже орендар звернувся до Луцької міської ради відповідно до всіх вимог чинного законодавства.

Мовляв, для розірвання угоди з орендарем останнього потрібно попереджати за три місяці до завершення дії договору. Проте цього зроблено не було.

Депутати ж впевнені, що в лютому цього року орендарю надіслали лист із попередженням про закінчення строку оренди і ні економічних ні юридичних підстав для скасування рішеннь міської ради не було.

Аби подолати вето міського голови депутатам потрібно було набрати дві треті голосів. Проте за обидва рішення не проголосувало і 20 обранців луцької громади.

Між іншим, це перше вето міського голови, яке він накладає на рішення міської ради.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.