Прокурори розповіли, як «трясли» волинські виші

Прокурори розповіли, як «трясли» волинські виші
Генеральна прокуратура України розкрила порушення у проведенні вступної кампанії-2012 у трьох волинських навчальних закладах.

Про це 27 серпня повідомили у відділі зв’язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України.

Всього за результатами перевірки прокурори порушили 20 кримінальних справ, внесли 182 документи реагування, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнули 108 посадових осіб, опротестували 198 наказів керівників вищих навчальних закладів, правил та умов прийому.

У Волинській області прокуратура виявила недотримання прав неповнолітніх при переведенні студентів з контрактної форми навчання на безоплатну. Так, у Волинському національному університеті ім. Лесі Українки без проведення конкурсів, документів, що підтверджують підстави переведення, врахування середнього балу успішності, участі представників органів місцевого самоврядування студентів переводили на іншу форму навчання.

Органи місцевої влади надавали цільові направлення для підготовки фахівців для сільської місцевості вступникам, які в ній не проживали. Так, третину таких абітурієнтів безпідставно зарахували до Луцького базового медичного коледжу на навчання на умовах цільового прийому.

Крім того, прокурор Любешівського району Волинської області порушив кримінальну справу стосовно директора Любешівського технічного коледжу Луцького національного технічного університету, який упродовж двох років незаконно стягнув зі студентів понад 75 тисяч гривень.

Довідка

За інформацією МОНмолодьспорт України цього року бажання отримати вищу освіту виявили 691,5 тисяч вступників (молодші спеціалісти, бакалаври, спеціалісти, магістри). До 854 вищих навчальних закладів різної форми власності та їх структурних підрозділів, подано понад 2 мільйонів заяв. Водночас, до 91 вищого навчального закладу не надійшло жодної заяви про вступ на навчання, в основному це заклади приватної форми власності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"...без проведення конкурсів, документів, що підтверджують підстави переведення..." - основаня были очень веские. "— А в чём сила, брат?
— А вот в чём — в деньгах вся сила, брат! Деньги правят миром, и тот сильней, у кого их больше."
Відповісти
Останні новини
Прокурори розповіли, як «трясли» волинські виші
27 серпень, 2012, 17:52