На Волині теренова гра «Звитяга-2016» – у самому розпалі. ФОТО. ВІДЕО

На Волині теренова гра «Звитяга-2016» – у самому розпалі. ФОТО. ВІДЕО
Всеукраїнська спортивно-патріотична теренова гра «Звитяга-2016» – у самому розпалі. Вона проводиться з 6-го по 9-те травня у лісовому масиві Ківерцівського району.

На теренах «колиски» УПА – у цуманських лісах дві команди протягом чотирьох днів змагатимуться за звання кращих, - повідомляє БУГ.

Організатори «Звитяги» – ГО «Національний Альянс». Проведення змагань здійснює Рада Вищих Спостерігачів, які слідкують за можливими порушеннями під час гри. Одне із найважливіших законів – заборона розпивати алкогольні напої чи палити на тереновій грі.

«О 12-й годині ночі сьогодні усі учасники отримали пов’язку, яка символізує життя. З цієї години і по-суті до 12-ї години дня 9-го травня триватиме гра – команди позмагаються за прапор сотні», – зазначає Юлія Сливінська, заступник голови громадської організації «Всеукраїнський молодіжний рух «Національний Альянс». Головне завдання команд – заволодіти та втримати до кінця гри прапор команди суперника, який знаходиться в наметі табору супротивника. Виконання цієї вимоги визнається перемогою однієї з команд.



Голова Всеукраїнської організації «Національний Альянс» Богдан Бальбуза повідомив, що цього року на участь у «Звитязі-2016» зареєструвалися близько 400 людей. Взяли участь у тереновій грі тільки понад 300. Інших – повернули додому через певні порушення.

Нагадаємо, за правилами «Звитяги», участь у грі можуть люди, які досягли щонайменше 16-річного віку. Важливий нюанс – якщо у неповнолітньої особи немає письмового погодження від батьків, таких учасників відсторонюють від участі у змаганнях. Максимальний вік учасника теренової гри не може перевищувати 28 років. Учасники яким більше 28 років або менше 16 років допускаються до участі лише за спеціальним допуском Ради Вищих Спостерігачів.



Під час офіційного відкриття теренової гри священник благословив «звитяжників». Учасників «Звитяги-2016» також привітав у вітальному слові засновник організації «Національний Альянс», народний депутат України Ігор Гузь.



«Мені дуже приємно, що та гра, яку ми заснували 11 років тому – продовжується. Я 8 років був керівником Ради Вищих Спостерігачів. Ця гра – це ваша данина воїнам Української повстанської армії, які боролися за українську самостійну соборну державу до кінця. Звичайно, ми не можемо змінити усіх учасників за ці декілька днів, але, таким чином, маємо можливість направити їх на правильний шлях у житті», – зазначив Ігор Гузь. Він передав організаторам подарунки, які вручать двом найкращим гравцям по закінченню гри.

Сотники першого дня навчили усіх учасників правил шикування, розподілили на «строї» та «чоти» для того, щоб забезпечити порядок для самих учасників гри.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
О як Гузь боєвичків для себе готує... СБУ - спіть далі...
Відповісти
з якого це часу Цуманські ліси - колиска УПА. Чому ж тоді в Лопатені музей загону Бринського ?
Відповісти
підготовка бойовиків дуже на часі! Будуть потрібні...
Відповісти
Зграя зомбі, які заради "високої мети", яку їм затовкуть у голови, вб'ють будь кого, на кого вкаже черговий "вождь". Німеччина через це проходила у 30-х роках минулого століття, про наслідки знаємо (при наймі ті, хто трохи старший за віком).
Відповісти
Останні новини
На Волині теренова гра «Звитяга-2016» – у самому розпалі. ФОТО. ВІДЕО
07 травень, 2016, 12:38