ПриватБанк один із перших банків у світі, що запропонував сервіси на основі API*

ПриватБанк один із перших банків у світі, що запропонував сервіси на основі API*
Український ПриватБанк, що входить у число провідних інноваційних банків світу, став одним із героїв нової книги гуру цифрового банкінгу Кріса Скіннера «Value Web» (Мережа цінностей), що вийшла в світ на Amazon у квітні.

Як зазначив Крісс Скіннер, сьогодні фінансові ринки переосмислюють свої бізнес-моделі. Ще не всі зрозуміли, що відбувається, але у світі вже з’явилися банки-візіонери, які стають інтеграторами, агрегаторами та творцями банківських сервісів, розбитих на компоненти. Гарний цьому приклад – ПриватБанк в Україні, - повідомляє прес-служба ПриватБанку.

На думку автора книги, яка, як і його бестселер «Digital Bank», має всі шанси стати визначальною в розвитку банківського ринку на найближчі декілька років, команда ПриватБанку показала, наскільки інноваційним може бути сучасний банк. Банк відкрив API, створив прозорі IТ-архітектури, з якими легко взаємодіяти зовнішнім розробникам.

Також автор «Value Web» називає ПриватБанк одним із перших банків у світі, який запропонував сервіси на базі API і сьогодні пропонує сотні різних API, на базі яких, як із цеглинок, можна створювати свої продукти.

«ПриватБанк пішов навіть далі з такою інновацією як Sender. Sender дозволяє бізнесам спілкуватися з клієнтами в рамках месенджера, без необхідності розробляти свої власні мобільні додатки. Це економить клієнтам ПриватБанку сотні годин часу, а спілкування та платежі в месенджері настільки ж прості, як пошук у Google», – пише Кріс Скіннер.

На думку автора «Value Web», найдивовижніше те, що ПриватБанк робить неймовірні речі зі своїми відділеннями. Визнаючи, що за цифровими технологіями майбутнє, компанія, тим не менш, піклується про інновації всередині оффлайн-відділень. У дусі «українського Amazon» банк пропонує клієнтам купувати речі онлайн, а забирати їх у відділеннях ПриватБанку в поштоматах.

Кріс Скіннер – автор десяти книг про банкінг, незалежний оглядач фінансових ринків на сайті thefinanser.com, голова європейського мережевого форуму Financial Services Club, у центрі уваги якого питання фінансового обслуговування майбутнього. Ще Кріс є виконавчим директором дослідної компанії Balatro та співзасновником сайта Shaping Tomorrow; регулярно з’являється на BBC News, Sky News та Bloomberg як експерт банків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Круто так тримати!
Відповісти
Останні новини
ПриватБанк один із перших банків у світі, що запропонував сервіси на основі API*
10 травень, 2016, 10:11