Волинський депутат - «за» продовження терміну перебування транзитних авто в Україні

Волинський депутат - «за» продовження терміну перебування транзитних авто в Україні
Ігор Гузь є співавтором законопроекту щодо збільшення терміну перебування автомобілів з іноземною реєстрацією на території України на строк до 30 діб.

Автором законопроекту є колега народного депутата - Володимир Парасюк, - повідомляє прес-служба депутата.

На думку Ігоря Гузя, дія цього законопроекту безпосередньо стосується переважної більшості жителів його виборчого округу №19, оскільки це прикордонна територія.

«По-перше, цим законом, якщо проголосують, зможемо розвантажити митні пости на пунктах пропуску, і тим самим подолати корупційні схеми. По-друге, це полегшить життя і нашим людям, які користуються автомобілями на польських чи інших іноземних номерах», - переконаний народний депутат України.

Як відомо, власникам таких машин доводиться кожних 5 діб виїжджати за територію України, або кожних 10-ть при умові перетину кордону в зоні діяльності іншої регіональної митниці. Переважна частина населення змушена купувати авто з іноземною реєстрацією через низьку ціну. Наразі законопроект знаходиться на розгляді у Верховній Раді України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це дешевий популізм. Поліція немає доступу до інформацію про іноземні авто. Штрафи та облік ,як вести? Взагалі потрібно заборонити експлуатувати авто резидентам, водій має бути тільки іноземець.
Відповісти
А з якого переляку поліція має їх контролювати? Всі дані є в митників і прикордонників. Поки я тут їжджу і нічого не порушую - чого мене чіпати? Порушив - дані занесли в свою базу і на митницю відіслали. Не випустять, поки штраф не заплачу. Це все, доречі, й зараз діє.
По-друге. Ви пропонуєте сотням тисяч людей ще одне авто в Україні тримати під кордоном??Чи може приїжджаючи до батьків, я маю розвантажити машину на кордоні і пересісти з цим усім на автобус? Спробуйте хоч раз так проїхати - (враження незабутні) не будете більше дурниць писати.
По-третє. В документах на машину (і посвідченні водія іноді) написана адреса. Не бачу проблеми з висилкою штрафу до Польщі/Німеччини/Італії і тд. Поліцейські, сподіваюсь, вміють користуватись послугами Укрпошти.
Відповісти
Якщо працюєш закордоном ,офіційно оформляй через податкову. Базу даних приєднати до податкової. Майже всі авто з іноземною пропискою використовують для контрабанди. Нормальні люди на українських номерах не можуть проїхати через кордон через металобрухт з польськими номерами.
P.S.Совки ухиляються від податків, а на Пороха пальцем показують.
Відповісти
Що оформляти? Авто? - так податкова цим не займається. Свої доходи - щороку є заповнена декларація в Україні. Чого я не можу своєю машиною їздити там, де мені хочеться?
"Майже всі авто з іноземною пропискою використовують для контрабанди." - ну так може боротись з контрабандистами а не машинами?
Відповісти
З доходами отриманими закордоном. Свою машину можеш мати у країні проживання, а не офшорне авто.
Відповісти
ЗРАДА!!!! ВСЮДИ ЗРАДА!! АААА!!! ))))))))))))))))))))))
Після такої відповіді не бачу сенсу далі вести дискусію. Дякую.
П.С. Навчіться ввічливо розмовляти, "нормальна людино". Бо інакше Віс до кордону і пішки підпускати не варто.
Відповісти
*Вас.
Прошу вибачення за помилку.
Відповісти
Чому це дешевий популізм? Є законапроект, депутати займаються цим питанням - читайте - http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=58795
Відповісти
Депутати хочуть легалізувати шахрайську схему, коли фіктивно вписують користувачем українця,який насправді не живе і не працює закордоном.
Відповісти
так плати дяді за розмитнення авто.... нехай будує чергову віллу... працюй на нормальне авто 5 років і нічого не купуй собі та дітям...
Відповісти
Ти не дяді платиш, а багатомільйонній армії пенсіонерів,пільговиків. За ці гроші утримуються лікарні,садки,школи та університети.
Відповісти
то посади всіх чиновників на заз... та продай службові авто з аукціону...віддай гроші на пенсію...слабо зробити..? а сам певно такий як Васадзе. і компанія... на таврії їздиш...? підтримуєш працівників..пільговиків..пенсіонерів...
Відповісти
все правильно, адже навіщо переплачувати цим ненажерам, які дороги не ремонтують, а все крадуть. Ми нищимо на цих "шляхах" свої авто, то за що ще платити ???
Відповісти
Останні новини
Волинський депутат - «за» продовження терміну перебування транзитних авто в Україні
12 травень, 2016, 09:51