Спочатку перейменуйте московську ковбасу, - частина мешканців Московської вулиці проти перейменування

Спочатку перейменуйте московську ковбасу, - частина мешканців Московської вулиці проти перейменування
Ряд вулиць Луцька буде перейменовано. Серед них є й такі, які не підпадають під декомунізацію, а будуть переназвані виключно за зверненнями лучан, зокрема Московська, яку пропонують назвати ім’ям луцького барда В’ячеслава Хурсенка.

Відповідне прохання з’явилося на сайті Єдиної системи місцевих петицій. Цей допис набрав 379 голосів, і, відповідно, має бути розглянутий міською владою.

Настрої мешканців щодо цих змін у їхньому житті з’ясовували учора депутати Луцької міської ради на громадських слуханнях.

Послухати обранців громади прийшло чоловік зо тридцять.

Розпочав слухання депутат від Солідарності Євген Ткачук: «Ми прийшли, щоб почути ваше ставлення до того, що вулицю Московську хочуть перейменувати на вулицю В’ячеслава Хурсенка. Усі його знають, я його знав особисто, ми їздили на полювання, рибну ловлю», - останні слова Євгена Євгеновича потонули у викриках: «А ми проти».

Секретар Луцькради Юлія Вусенко намагалася пояснити, що зміна назви вулиці не вдарить по кишені мешканців.

«Вам нічого не потрібно змінювати. Треба щось перереєструвати – берете довідку в ЦНАПі, а треба вам – в паспорті печатку поставлять, документи переоформлять. Усе безплатно. Я розумію, що вам взагалі байдуже, як називається ваша вулиця, аби нічого не платити. А, якщо вам зараз не потрібні документи, то хай в них і далі пише: вулиця Московська», - запевняла представниця Самопомочі.

«Та, що їх слухати, давайте голосувати! Хто проти того, щоб переназивати?» – почулося з натовпу і усі дружньо перший раз підняли руки.

Депутат Аркадій Соломатін намагався пояснити, що вулиця Московська не може бути в Луцьку.

«Там хлопці на сході гинуть, рятуючи країну від російського агресора, а в нас у Луцьку вулиця названа на честь російської столиці. Та, якби Москва хоч мала якийсь стосунок до Луцька. Ну я розумію – Варшавська, Мінська, то хоч сусіди. Можливо, з вами говорити російською? Я сам мешкаю у Вишківському мікрорайоні на колишній Червоноармійській. Зараз вона – Героїв УПА. І ніхто не був проти», - намагався достукати до патріотизму та свідомості радикал.

Йому активно допомагав молодий хлопчина, років 22-23, який єдиний з тих, хто мешкає на Московській, хотів перейменування.

«Я не знаю, хто це поприходив. Як можна залишати вулицю на честь Москви», - емоційно викрикував молодий патріот.

«Ця вулиця у Луцьку з 1953 року. Раніше називалася Покришкіна, на честь льотчика. У 1957 році влада перейменувала на Московську. Ви уявляєте, якби хтось у 1957 році сказав: Ми не хочемо вулиці Московської…», - пригадала історію представниця Інституту національної пам’яті у Волинській області Леся Бондарук.

Але в мешканців були свої залізні аргументи: «Добре, але давайте ви спочатку перейменуєте московську ковбасу, а потім нашу вулицю», «Ви спочатку порядок наведіть, а потім перейменовуйте. А то в нас прибиральниці немає, люди самі дорогу метуть»…

«То хіба ми приходимо і вам смітимо?» - не витримав Євген Ткачук.

«А давайте залишимо Московську, тільки назвемо її на честь не російського міста, а американського, адже в США в штаті Айдахо є теж місто Москва», - брали на кпини депутатів противники перейменування.

«Хочете перейменовувати – перейменовуйте, але знайте, що ми – проти», - і натовп одностайно втретє підняв руки.

Депутати мовчали... люди почали розходитися.

«Скажи мені чому?» - я запитав вже на вулиці в чоловіка, якого знаю ще зі школи.

«Та я просто не вірю, що буде безплатно і без проблем. Не буває з нашою владою без проблем. Пам’ятаю, як перейменовували Радянську в Лесі Українки, де живуть мої батьки. Ой і побігав батько», - пригадав Юрко.

Наразі у пам’яті людей ще живі образи на владу ще з часів облігацій внутрішнього займу. І виправити це буде дуже не простою справою.

Щоправда, депутати робили все, аби переконати людей у їхній не патріотичності і, що їх побоювання марні.

Остаточне рішення з перейменування вулиці депутати прийматимуть на сесії міської ради в двадцятих числах червня.

Зазначимо, що В’ячеславу Хурсенку цього року мало виповнитися 50 років.

Костянтин Яворський (ВолиньPost)


Довідково: В'ячеслав Володимирович Хурсенко (1 червня 1966 — 8 вересня 2009) — український співак, композитор, автор-виконавець. Автор відомих пісень «Соколята», «На острові чекання», «Сповідь», «Панує ніч», «Я тебе розлюбив», «Віра, Надія, Любов», «Шалений час», «До рідного дому», «Ковток вина».
Народився у Дніпропетровську, пізніше його мама маленьким привезла до своїх батьків у Ковель, а тоді вже – у Луцьк, де майбутній музикант закінчив музичну школу й училище.
Має доньку Марію Хурсенко. Загинув після втрати свідомості (наслідки цукрового діабету) під час риболовлі під Луцьком. Похований у селі Підгайці Волинській області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 35
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
тупорилі,яким боком ковбаса до назви вулиці?Чи вже просто жерти хтось захотів і про ковбасу згадав?
Відповісти
а може то вулиця на честь ковбаси названа?
тоді це в корні міняє справу.
вул. ковбасномосковська або, наприклад московськоковбасна!
звучить!
Відповісти
Хочу наголосити, що вулицю Московську не перейменовують в рамках декомунізації, а виключно за зверненнями лучан. Декомунізація тут ні при чому. поправте помилку
Відповісти
і де ті лучани ? чого їх не було на громадських слуханнях ?
Відповісти
Хто і де повідомляв про ці громадські слухання?? Ми такої інформації не мали.
Ще цікавить, який був кворум на цих зборах?
Ця групка людей - це по 1-му власнику з кожного будинку на вул. Московській? ЧИ це дві-три сім'ї прийшло зі всіма своїми родичами?

Давайте зробимо нормально: зробимо опитування, де один будинок на вулиці має один голос. Тоді все стане на свої місця.
Відповісти
Фу, які кончені люди в цьому Луцьку!!! Совок пре з них з усіх усюд!!! З ким я живу по сусідству - це просто страшно! Треба продавати тут свою хрущобу, шоб навіть не дихати одним повітрям з такими ідіотами!!!
Відповісти
Ось вам готові сепаратисти.
Відповісти
це допоможе повернути вкрадені гроші з офшорів
Відповісти
Пропоную перейменувати вул.Московську на вул.Москальську.
Відповісти
грошi якi видiляють на переiменування вулеь краще вiддати сiмям загиблих в ато
Відповісти
Не все вимірюється грошима! Ганебно мати вулицю, названу на честь міста, котре є головним винуватцем агрессії в Україні.
Відповісти
Тоді треба змінити всі вулиці, які пов'язані з Польщею, Туреччиною, Німеччиною, Австрією.... з ними ми ж теж колись воювали
Відповісти
А ви ще забороніть взагалі таке слов "Москва" вимовляти! Дурдом якійсь! А те, що Степан Бандера у багатьох викликає несприйняття і багатьох з сімей волинян закатовано цими "героями"...Чому на те ніхто не звертає увагу? Так вже набридло це все! Робіть щось конкретне, що буде на користь державі, а не відмивайте гроші на тупому перейменуванні вулиці! І хто це каже, що не буде проблем з перереєстрацію документів? Спробуйте без блату щось зробіть! Спробуйте! Без кума-свата-брата і знайомого з нашого чи сусіднього
села...А тоді кажіть!
Відповісти
Краще б тебе мати на кропиву видзюрила
Відповісти
Краще би ви свій показний патріотизм перетворили на здоровий глузд.
Відповісти
Чому ВАс особисто переймування вулиці Московської пече більше, ніж, наприклад, призначення на посаду Головного Прокурора відвертого алкаша і людини без юридичної освіти да ще й судимістю? МОже така людина принесе більше лиха Україні, ніж вулиця Московська?
Відповісти
Читаючи ваші коментарі, виникає питання чи у вас той глузд є взагалі, а не те, щоб здоровий? Тільки людина без глузду може робити такі безглузді висновки, адже й робиться конкретна справа на користь держави - перейменовується вулиця названа на честь столиці найзапеклішого ворога України та витравлюється рабська свідомість бидла, яке ніяк не хоче стати людиною! Нормальному громадянину пече і назва "московська" і призначення Генпрокурора-алкаша! А не здається вам, що ці речі взаємопов'язані - бо тільки у країні, де вулиці та й цілі міста носять імена і назви ворогів, де йде торгівля з агресором, де громадяни не вважають за ганьбу їхати на заробітки до ворога, можуть бути такі призначення та керівники. Все починається від свідомості.
Відповісти
Дай дурному Богу молитися - то він і лоб розіб'є. Народна мудрість. Головне, щоб тільки свій - наша реальність. Наталочко, нічого не нагадує? Переіменування комуністичних та радянських назв - це одне. А вулиця, названа в честь міста, не ідеології, не діяча-вбивці.... Названа так тому, що вулиця розташована на сході міста, дивиться приблизно десь в район масквабада (прости Господи)... Я проти москалів і всього москальського. але є таке місто, є така країна і нічого ми з цим не зробимо. Давайте вулицю Московська розвернемо зі сходу на південь і назвемо її вулиця Львівська... (ой, така вже є).... тому що дивиться вона на Львів. Дивно, правда?
Відповісти
То ж не порівнюйте праведне з грішним. Вулиці, по яких Ви виїжджаєте на трасу до іншого міста, розташованого неподалік, прийнято так називати: Дубнівська, Рівненська, Львівська, Володимирська. Ну але аж ніяк не Московська!
Відповісти
чому мешканці лише однієї вулиці це вирішують, вул Московська окрема держава? справді всі крім хлопця-патріота продукт москальської вулиці вона у них в мізках
Відповісти
Москва, санкт Петербург є такі міста у США. Зрада? Вулиця московська є у Ризі, вона зовсім поруч з музеєм рашистської окупації. Зрада? Зрада сидить у владних кріслах і по сьогодні не припинили дип. відносини з моковією. А вас, телепні, нацьковують на забор гавкати, поки через парадні ворота країну грабують
Відповісти
Жила б я у Ризі - підняла б там питання перейменування. Ми живемо у Луцьку.
Відповісти
Я наводжу приклади. А ви просто базікаєте. Своїми прикладами я доказую, що еазва міста ніяким боком не причетна до агресії лержави і люди цивілізрвані це розуміють. Запєцькі і припєцькі керуються перстом указуючим пєці чи іншого царька
Відповісти
А давай твоє прізвище переіменуємо? Ти ж громадянин України, а не сам по собі... а може мешканцям села Личани назва Луцьк не до вподоби, най вони вирішать, як буде наше місто називатись...
Відповісти
Залізний аргумент влади, сому вона нічого не робить з благоустроєм% То хіба ми приходимо і вам смітимо?» - не витримав Євген Ткачук.
Відповісти
Нічого не міняти, нічого не робити, але оптом і вроздріб переіменовувати вулиці - це прекрасний метод імітації бурхливої діяльності влади. Не треба, наприклад, виділяти кошти на те, щоб зробити підземний перехід біля варшавського чи топак завокзального ринку. Простіше заборонити там зупинку маршрутного транспорту. Не треба витрачати кошти на ремонт дороги по цій самій нещасній вулиці Московській - варто переіменувати, бо це і дешево і діяльність аж пре з усіх дир... Пропоную Московську переназвати у вулицю Загиблих Каштанів, в честь тих прекрасних дерев, окраси вулиці, безбожно зрізаних владою кілька років тому. Тепер наша вулиця така сама сіра, грязна, пильна і розбита, як і більшість немагістральних вулиць нашого міста.
Відповісти
браво так їм гадам соломатін все життя в радянській армії просидів тепер патріот
Відповісти
Саламатін це боягуз) він просто заробляє гроші
Відповісти
Саламатін це політична повія!свадьба в малинівці бачили )
Відповісти
всі вулиці треба просто пронумерувати. причому, не арабськими і не римськими цифрами, а двійковим кодом. і посади в державі пронумерувати. наприклад, президент-сволоч №1 і т.д.
Відповісти
А москалю що прізвище на українець замінити)задрали ви своєю декомонізацією)
Відповісти
Все життя живу на цій вулиці і не розуміла чому її не перейменовують. Тепер ясно - через це совкове збіговисько. Поки українські солдати гинуть на сході через війну,спонсором та організатором якої є Росія, мої сусіди переживають за довідки. Соромно за вас!
Відповісти
Варто переназвати вулицю і солдати одразу перестануть гинути. Що за дебільна звичка свої особисті переконання прикривати величними ідеями і просто верх цинізму прикривати їх життями героїв.
Відповісти
Совковість це безпринципно і недемократично нав'язувати своє особисте бачення і безапеляційно називати його святим і єдино правильним. Це і є совок. Крім того абсолютні крайнощі - це також ознака совка. нічого не робити, але імітувати діяльність під час окупації - це не просто ознака совка - це ознака стада баранів. під час війни треба воювати, а не бігати і вулиці переіменовувати. Скільки вулиць було переіменовано під час Першої чи Другої світових воєн в країнах, в яких проходили бойові дії?
Відповісти
Яким чином ці збори взагалі організовувались? Я, наприклад, та мої найближчі сусіди про них не знали. І Справа не в офшорах чи якихось глобальних економіних питаннях. Всім зрозуміло, що в Україні багато структурних невирішених проблем, але кожен повинен робити те, що в його силах. Якщо ми не можемо спокійно навіть вулицю перейменувати - хоча б з поваги до воїнів АТО та Небесної сотні, то про які серйозні зміни може бути мова?
Відповісти
Останні новини
Спочатку перейменуйте московську ковбасу, - частина мешканців Московської вулиці проти перейменування
12 травень, 2016, 22:34