Батьки проти випускних у дитячих садочках

Батьки проти випускних у дитячих садочках
Зайва інвестиція, надмір часу і брак фантазії деяких батьків. Це випускні вечори в дитячих садках. Мама 5-річної Карини підрахувала - випускний доньки у дитячому садку обійдеться у 5 тисяч гривень.

Окрім сукні, фото та відеозйомки, гроші потрібні на святковий стіл, подарунок групі та вихователю. І хоча керівництво закладу жодних подарунків не вимагає - занадто активні мами купують їх самі, - інформують Факти.

Іноді це меблі в групу - стелажі, дивани, чи якась техніка, водночас вихователям і керівництву окремо збирають ще й гроші в конверти. Причому на помпезних випускних для малечі наполягають саме батьки.

Крім урочистостей у закладі, святкування продовжать у кафе. Від такої пропозиції, як і декількох інших досить витратних, Олена відмовилася, вважаючи їх абсолютно зайвими. Але більшість матерів непохитні - чи випускний у садочку, чи у початковій школі - має запам’ятатися. В одній із столичних шкіл, де нема актової зали, орендують театральну. Крім фотографії, ще й фільм про шкільні роки знімуть. Для першої вчительки та школи обов’язково подарунок. Аби свято вдалося з кожної родини - тисяча гривень. Та у міністерстві освіти наполягають, жодні випускні не обов’язкові. Тут все залежить від батьків. Хочуть задорого - можуть робити, але школа та дитячі садки до цього не причетні.

- Взагалі немає жодного зобов’язання про якісь випускні вечори у 4-их, 9-их і в 11-их класах також. Щодо випускних вечорів - це є виключно ініціатива батьків, - коментує міністр освіти і науки України Лілія Гриневич. Тим часом в магазинах одягу гаряча пора . Плаття від 300 гривень до майже двох з половиною тисяч. Піджаки для хлопчиків від 600 до 1300. Та батьки прагнуть свята і не шкодують на це грошей. І навіть ті, хто не бажає витрачати такі суми вимушені платити, аби дитина не почувала себе обділеною.

"Мої висловлювання про надмірні непотрібні витрати на випускний у дитсадку збігаються з думками тезки Олени. За ті гроші, що призначені на "начебто необов’язкові" подарунки, дитину краще звозити на екскурсію чи на відпочинок. Позитивні емоції та радість - гарантовані. Але проти системи одиницям не попреш", - пише Олена Чернуха на своїй сторінці у Facebook.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Підтримую!
Відповісти
Мені 51 рік. У 1972 році у мене був випускний в Дитячому садочку,Ялинка" 26. Що в цьому поганого? І у моїх дітей буввипускний. Що в цьому поганого?Я не так давно дивилася фотки. Гарні плаття, а небальні такі як зараз, ніяких подарунків садочку, вихователям і няням. Був просто урочистий ранок. Ми співали, танцювали, показували чого нас вчили у садку. Може просто батьківському комітету не треба робити таке пафосне свято і такі пафосні подарунки? Для чого всякий такий випендрьож? Все одно ви дитині купуєте нарядний одяг, взуття. Хай діти поспівають, потанцюють. І в ресоран не треба йти
Відповісти
В який вона садок водить дитину , що у неї така сума?
Відповісти
треба ще випускні з роддому і з моргу запровадити
Відповісти
А ви поробуйте і не здайте гроші.Засміють ,можна все скромно зробити.Які подарунки вихователям і не тільки ще й сторожу та кухарям, а яку їжу готують,що діти її не їдять половини.За що? Вони на роботі.чого нам ніхто нічого не дарить
Відповісти