Україна увійшла в Транскаспійський маршрут

Україна увійшла в Транскаспійський маршрут
Укрзалізниця підписала протокол про входження України в Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут.

Про це у себе в Facebook повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

«Поки ми з прем'єр-міністром відвідуємо Одеську область, Інспектуємо стан відновлення доріг і ситуацію з ваговим контролем, Іван Федорко від імені Укрзалізниці сьогодні в Тбілісі підписав протокол про входження України в Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут», – написав він.

Омелян також повідомив, що була досягнута домовленість про зниження комплексної ставки за перевезення з $5559 до $3980 за 40-футовий контейнер від Ізова (Волинська область) до кордону з КНР (Достик).

Транскаспійський транспортний маршрут – міжнародний транспортний маршрут Китай-Туреччина-Європа, який є частиною Нового шовкового шляху з Китаю до країн Західної Європи і покликаний забезпечити транспортний зв'язок між Китаєм і Європою в обхід РФ – через Казахстан, Азербайджан, Грузію і Туреччину.

Проект заснований у жовтні 2013 року створенням Координаційного комітету по розвитку Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту.

Раніше поїзд-контейнеровоз з українськими товарами, що везе їх в Китай експериментальним маршрутом в обхід РФ (по т.зв. Шовковому шляху), був затриманий на дві доби через відсутність оплати з боку замовника, але в підсумку досяг місця призначення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.