Кінотеатр «Промінь» продали

Кінотеатр «Промінь» продали
Луцький кінотеатр «Промінь» 29 серпня продали за 7 мільйонів 71 тисячу гривень ТзОВ «Розважальний центр «Промінь».

Начальник відділу управління майном міської комунальної власності Луцької міськради Тарас Яковлев розповів, що офіційно об’єкт вважатиметься проданим тоді, коли гроші поступлять до міської казни. Для цього згідно із законом у інвестора є місяць.

Нині на рахунках – лише завдаток у розмірі 590 тисяч гривень. Після перерахунку грошей до бюджету розвитку надійде 6 мільйонів гривень. Решта як податок на додану вартість - у державну казну.

Зі слів Яковлева, ТзОВ «Розважальний центр «Промінь» створене недавно за участі одного з луцьких підприємців та англійських інвесторів.

29 серпня комісія у складі шести осіб розглянула конкурсні пропозиції єдиного претендента на приватизацію кінотеатру та погодила його продаж. До складу комісії входив Тарас Яковлев, три працівники відділу управління майном комунальної власності, депутат міськради Олександр Пилипович та начальник юридичного відділу Луцькради Марина Мартіросян. Засідання відбувалося за зачиненими дверима.

Зі слів Яковлева, дискусія серед членів комісії виникала лише щодо штрафних санкцій, які змушений буде виконати покупець, якщо не дотримається умов приватизації «Променю».

«Штрафні санкції в розмірі 0,1% від невкладених інвестицій в день. Тобто якщо інвестор недоробив якихось робіт на 1 мільйон гривень, то від 1 мільйона гривень 10 тисяч гривень в день він повинен сплачувати», - пояснює Яковлев.

Умови продажу приміщення наступні: об’єкт повинні реконструювати до квітня 2015 року, кінотеатр повинен зберегти свої функції та мати концертний зал на 700 місць. У випадку, якщо новий власник не виконає заявлених умов, то приміщення знову переходить до комунальної власності, а підприємство сплачує штрафні санкції.

Зі слів Яковлева, у заявленій пропозиції нового власника «Променю» передбачена реконструкція кінотеатру на суму у 15 мільйонів 150 тисяч гривень. З них ремонт фасаду обійдеться в 7,15 мільйонів, виконання внутрішніх робіт та заміна комунікацій у 4,2 мільйони гривень, а придбання і встановлення нового обладнання – 3,8 мільйонів гривень.

Оновлений кінотеатр «Промінь», згідно з заявленою пропозицією ТзОВ «Розважальний центр «Промінь», матиме два кінозали на 100 та 150 місць, один концертний зал на 700 місць, зокрема з двоярусними лоджіями, боулінг на другому поверсі та ресторан на третьому.

Щодо зовнішнього вигляду самого кінотеатру після реконструкції, то передбачається, що він, згідно з попередньою передпроектною пропозицією, матиме повністю скляний фасад. Втім таке рішення не погоджене і не розглядалося управлінням архітектури та містобудування, а також не погоджене з іншими власниками приміщення на проспекті Грушевського, 2.

Тарас Яковлев каже, що конкретний графік виконання робіт конкурсною комісією не вимагався. Надалі повинне вирішитися питання щодо комунальної землі під «Променем». Її або продадуть, або здадуть в оренду. Орендарі, які нині знімають площі у кінотеатрі, звільнять територію найближчим часом.

«Вчора представник орендаря, адже самого орендаря немає в Україні, з дорученням підходив. Вони написали заяву про вивільнення приміщення. До суботи там буде виставка і в понеділок приміщення звільнять», - каже Яковлев.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 23
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Finita la commedia :)
Відповісти
А який толк зі старого понівеченого променя?
Його потрібно було віддати а не продати...
Зроблять ремонт, чисто гарно, боулінг!!!
Відповісти
фірма новостворена, звідки в неї 7 млн грн?
як це взагалі до конкурсу допустили? чому інших не повідомили? і назва фірми досить цікава, що очевидно вказує на те, що рішення, кому промінь продадуть прийнято було набагато раніше (ну як мінімум до 05.07.2012), до конкурсу, що це замовний продаж під цю фірму.
скажіть чесно, хто вкрав?!
бо оце ні про що не говорить:

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "РОЗВАЖАЛЬНИЙ ЦЕНТР "ПРОМІНЬ"
( ТЗОВ "РЦ "ПРОМІНЬ" )

43021, Волинська обл., місто Луцьк, ВУЛИЦЯ ВИННИЧЕНКА, будинок 14А, офіс 21

ПІБ керівника юридичної особи ЄВЛІКОВ РОМАН ЛЕОНІДОВИЧ

Дата та назва останньої реєстраційної дії
05.07.2012 Державна реєстрація новоутвореної шляхом заснування юридичної особи
Відповісти
Ти думав, що в казку потрапив?
Відповісти
коли хтось до ВР не потрапить, буде не до казок.
Відповісти
Не треба переживати, все "проплочено"
Відповісти
Власник - Палиця, якого немає в Україні?
Відповісти
а ще були сумніви?
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "РОЗВАЖАЛЬНИЙ ЦЕНТР "ПРОМІНЬ"
назва красномовно показує, що фірму створили саме під цей об*єкт.
один учасник, 7000000/3000=2333,3 грн/кв.м., тобто 288 дол, що є дешевше у 4-5 разів реальної ринкової вартості.
без мера не обійшлось. а чиї інтереси стали його інтересами - очевидно.
Відповісти
В мене було бажання брати участь в конкурсі і я готовий був заплатити більшу суму. Просто не дали можливість приймати участь в конкурсі і пан Кравчук знав про це. Будем судитись з міською радою! Напишем скаргу до прокуратури!
Відповісти
"Ты кто такой? Давай до свиданья!")
Відповісти
ой не надо, я вам продам будинок побуту, він в гарнішому місці і заплатити можете більше.
Відповісти
А ще кажуть Палиця нічого не робить, от візьметься і зробить Промінь і будемо мати де відпочивати, побільше б нам таких як він, може і дійсно Луцьк стане новим?!
Відповісти
Якби українець таке зробив в Польщі, його б вже давно засадили.
Відповісти
от барани полішуки - та не палиця це!
Відповісти
аби не хрєновим
перед виборами з чарівної лампи джин вилетів і давай бажання виконувати. треба тільки язиком по дупі джина терти - і всі мрії здійсняться.
Відповісти
Яковлєва, бачу, останнім часом поперло - продає все, що можна.
Відповісти
Звісно не Палиця, а його шекелі,а Ізя Покровський та Ісраель Воронін є рішалами та підставними особами, які створивши офшорну фірму, за допомогою Романюка, Кравчука купили за безцінь кінотеатр.
Відповісти
Та відчепіться ви від того Палиці, він напевне й уявлення немає про той Промінь.
Відповісти
має, має, всі мають, хтось має "міську раду з мером", хтось вже має промінь
Відповісти
ТК "Аверс" - ганебне явище волинської журналістики!!! Величко і Ко. живуть за принципом: від виборів до виборів, де йде покос "капусти"! Намагаються бути "незалежними", а виконують сюжети на замовлення та гроші! Ганьба!
Величко після виборів продасть телекомпанію, як зробив це з кабельним телебаченням - отже це його останній "покос", а там... хоть трава не рости! Тільки журналісти які там працюють, нехай собі правду скажуть, за які копійки ви себе позорите, а "квіточки" собі у гаманець Величко кладе та його синок-варяг?! :)))
Відповісти
на городі бузина, а в києві - дядько.
Лучанин, ви "космос". читайте заголовок та коментарі.
створіть окрему тему, сідайте гарно під кущем і робіть купу лайна на "...ганебне явище волинської журналістики".
Відповісти
Ну взнаєте хто власник, а що це міняє....Аби зробили ті люди щось толкове у центрі міста, ось і все!
Відповісти
І Кривицький з кравчуком нарешті достроїли свої Нори
Відповісти
Останні новини
Кінотеатр «Промінь» продали
29 серпень, 2012, 14:02