У Луцьку відбувся традиційний хресний хід

У Луцьку відбувся традиційний хресний хід
У неділю, 22 травня, в день свята Перенесення чесних мощей святителя Миколая з Мир Лікійських у Барі, в Луцьку відбувся традиційний хресний хід і молебень біля пам’ятника святителю Миколаю.

Співаючи пасхальні піснеспіви, священнослужителі Луцька на чолі з благочинним Луцької міської округи протоієреєм Володимиром Літвенчуком, вихованці ВДС та вірні хресною ходою пройшли від Свято-Покровського кафедрального храму до пам’ятника святому Миколаю, який вважається небесним покровителем древнього Лучеська, - про це повідомляє Волинська правда.

Першими під час процесії йшли із маленькими хоругвами наймолодші віряни – вихованці недільної школи при Свято-Покровському кафедральному храмі. Тут був відслужений короткий молебень, а після прочитання Євангелія вірних було окроплено свяченою водою.

«Нашому місту дійсно пощастило мати такого заступника, як святитель Миколай. Упродовж хоча б останнього періоду – кінця минулого і початку цього століття ми бачили, що стихійні лиха і негоди оминали наше місто. Це – знак заступництва святителя Миколая. І зараз ми повсякчас відчуваємо його», – сказав протоієрей Володимир Літвенчук.

Святитель Миколай вважається небесним покровителем Луцька з 50-х років XIII століття, коли місто було врятовано від захоплення монголо-татарами. Тоді Лучеськ взяв в облогу ординський полководець Куремса і городяни ревно молились до святого Миколая. Ординці тоді так і не змогли взяти місто. Як раз в ці роки максимальну незалежність Волинсько-Галицької Русі від Золотої Орди відстоював князь Данило Галицький.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як так?! Пройшло вже дві години як написано цей пост, а ще немає ні одного брудного коментаря в сторону православної церкви?!
Відповісти
...а сьогодні до святого моляться ті, що запопадливо прислужують Орді московській... сумно. Бог їм суддя.
Відповісти
що сталось з Константенополем Станбул з Софіїї мечеть так що православна церква приречена на зникнення як і Візантійська імперія діло часо 100 років максимум молоді зараз в церкву не ходять на хресному ході одні жінки були і кілька чоловіків особисто бачив а це другий знак
Відповісти
Не знаю як ти особисто бачив, але я теж там була. Людей було багато. І старшого віку і молодшого. І чоловічої статі і жіночої. Тому, можу посперечатися!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку відбувся традиційний хресний хід
23 травень, 2016, 11:15