Рятувальники закликають правильно поводитися на водоймах

Рятувальники закликають правильно поводитися на водоймах
Щорічно із встановленням теплої погоди люди масово вирушають на відпочинок до водойм. Досить часто громадяни нехтують елементарними правилами безпеки, що стає причиною трагічних наслідків.

Лише з початку травня цього року на водоймах загинуло 57 осіб, з яких 8 дітей, - повідомляє прес-служба ДСНС України.

Так, 20 травня співробітники аварійно-рятувального загону спеціального призначення Одеської області підняли на поверхню тіла двох дітей, які днем раніше на саморобному плоті з пластикових пляшок вийшли на воду в акваторії Дністровського лиману.

Цього ж дня, на Дніпропетровщині фахівці ДСНС врятували двох чоловіків на річці Дніпро, які внаслідок перекидання парусного катамарану опинилися у воді на відстані близько 700 метрів від берегу.

Саме тому, з метою недопущення загибелі людей, особливо дітей, на водоймах та попередження виникнення різного роду надзвичайних подій рятувальники постійно проводять роз’яснювальну роботу та профілактичні рейди.

Так, минулого тижня чернігівські рятувальники здійснили рейдову перевірку місць масового відпочинку людей біля річки Борзенки. Крім того, на Донеччині, рятувальниками 12-го Державного пожежно-рятувального загону було проведено роз’яснювальну роботу з громадянами біля водойм міста Краматорська Донецької області. В ході таких заходів фахівці ДСНС нагадали людям про важливість дотримання заходів безпеки при перебуванні біля водойм, розповіли про статистику трагічної загибелі людей на водних об’єктах та вручили пам’ятки попереджувального характеру.

Також по всій території України тривають “Дні безпеки на воді”, в ході яких рятувальники навчають дітей правилам поводження на водоймах, розповідають про порядок рятування потопаючого із використанням різних рятувальних засобів. Окремо фахівці ДСНС акцентують увагу на алгоритмі надання першої допомоги постраждалому.

Крім того, у регіонах України наразі відбуваються навчання рятувальників та працівників медичної служби щодо запобігання загибелі та травмування людей на водних об’єктах, а також надання першої невідкладної медичної допомоги потерпілим на воді. Так, минулого тижня такі тренування відбулися у Рівненській та Луганській областях.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає громадян під час відпочинку біля водойм дотримуватися елементарних правил безпеки, а також проводити профілактично-роз’яснювальну роботу зі своїми дітьми. Купайтеся лише на спеціально обладнаних для цього пляжах; якщо такого поблизу немає вибирайте безпечне для купання місце з поступовим схилом та твердим і чистим дном. Не заходьте у воду в стані алкогольного сп'яніння. Ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах. Купання дітей повинно відбуватися виключно під наглядом дорослих, які добре вміють плавати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Рятувальники закликають правильно поводитися на водоймах
24 травень, 2016, 11:55
Лучани бояться білбордів
24 травень, 2016, 11:33