Три найбільші поразки сусідів: на чому тримається Росія

Три найбільші поразки сусідів: на чому тримається Росія
Перемога української співачки на "Євробаченні-2016" викликали хвилю обурень зі сторони росіян. У ЗМІ наших сусідів активно обговорювали такий поворот подій та вказували на прополітичний характер пісенного конкурсу.

Обурення росіян було й щодо тексту пісні. Це й не дивно, оскільки пісня про депортацію кримських татар у 1944 році чимось нагадує сьогоднішні події в анексованому Росією Криму.

Та й підготовка російського співака до Євробачення нагадувала підготовку до війни. Якщо співачки, які зайняли перші два місця за результатами голосування, зачарували глядачів своїми голосами, то Лазарєв показав глядачам грандіозне шоу. Росія намагалась "взяти" глядача дорогим та феєричним виступом, проте перемогу отримали простота та душевність.

Цей програш для Росії став величезним "ударом". Проте це був тільки початок.

Після того був ще один привід. Відомо, що нещодавно у Росії пройшов Чемпіонат світу з хокею, в якому росіяни стали бронзовими призерами.

Проте ударом нижче пояса стало зовсім інше. Одночасно з поразкою на Євробаченні у світ потрапила інформація про те, що російські спортсмени приймали допінг під час Олімпіади в Сочі. І все це, за словами екс-начальника антидопінгової лабораторії, який зараз живе в Лос-Анджелесі, відбувалось з відома і навіть за підтримки влади. Якщо вірити чоловіку, то за деякий час до початку ігор спортсмени здавали аналізи, які потім підмінялись.

Росія ж, звичайно, таких звинувачень не визнала та назвала це черговою інформаційною війною. Проте інформація підтвердилась. Допінг-проба російських атлетів з трьох видів спорту, взяті на Олімпійських іграх в Пекіні, дали позитивний результат. Й уже нещодавно стало відомо, що російських спортсменів, яких раніше звинуватили у прийманні допінгу, не допустять до участі в Олімпіаді, яка відбудеться в Ріо.

Інформація, оприлюднена світовими ЗМІ, свідчить про масову допінг-операцію російських спортсменів, яка відбувається за підтримки владних структур. Схоже, на допінгу таки можна довго протриматись та створити ефект феєричного та грандіозного шоу. Проте все приховане рано чи пізно випливає на поверхню.



Автор карикатури Георгій Ключник.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Порой мы так радуемся поражениям соседей, что не замечаем отсутствие прогресса и развития у нас самих. Победы на различных шоу, конкурсах и т.п. как-то не воспринимаются как расцвет развития.
Відповісти
А Вас не дивує - на чому ще тільки українці тримаються?
Відповісти
Радостi я повнi штани.
Відповісти
Останні новини
Три найбільші поразки сусідів: на чому тримається Росія
25 травень, 2016, 14:53