Луцьк відмовиться від хлорування питної води

Луцьк відмовиться від хлорування питної води
Задля поліпшення якості питної води Луцькводоканал розпочав реалізовувати два важливі проекти - відтак місто повністю відмовиться від хлорування питної води.


Про це інформує відділ інформаційної роботи Луцької міськради.

Назви проектів - «Реконструкція системи знезараження питної води на станції водопідготовки Дубнівського водозабору м. Луцьк» та «Модернізація технологічних систем станції водопідготовки м. Луцьк».

За словами директора підприємства Івана Корчука, перший проект дозволить місту повністю відмовитись від хлору, як основного елементу системи знезараження питної води. Загальна вартість програми сягає майже 300 тис. грн. Із цієї суми 77 тис. грн - власні кошти підприємства (тобто кошти міста), а інша частина профінансується з Державного бюджету України.

Інший масштабніший проект вартуватиме 24 млн грн.

«28 грудня в Києві було прийнято рішення про виділення з Державного бюджету України 8 млн грн для реалізації першої черги проекту. ДКП «Луцькводоканал» також бере участь і своїми коштами – 2,8 млн грн. Отже, за 10,8 млн грн вже у першому кварталі 2012 року відбудеться монтаж нових фільтраційних установок на міській станції водопідготовки», – наголосив Іван Корчук.

Коментуючи ситуацію, луцький міський голова Микола Романюк сказав: «Одним з пріоритетних завдань міської влади є турбота про здоров’я лучан. Якісні зміни в системі постачання питної води, на моє переконання, цьому лише сприятимуть. Мене тішить те, що завдяки підтримці керівництва області нам вдалось розпочати такі важливі для Луцька заходи».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Вікторов уже не депутат
29 грудень, 2011, 16:01
Луцьк відмовиться від хлорування питної води
29 грудень, 2011, 15:26