На Волині вилучили боєприпаси часів війни. ФОТО

На Волині вилучили боєприпаси часів війни. ФОТО
Учора, 26 травня, співробітники Локачинського відділення поліції під час проведення санкціонованих обшуків у помешканнях жителя села Вілька Садівська та жителя села Маньків виявили та вилучили артилерійські снаряди часів Другої Світової війни та гранату часів Першої світової війни.

За фактом незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами поліція відкрила кримінальні провадження, - повідомляє прес-служба поліції.

Близько 14 години поліцейські під час проведення обшуку виявили в підсобному приміщенні 29-річного жителя села Вілька Садівська 2 артилерійські снаряди часів Другої Світової війни, які містять залишки речовини жовтого кольору, зовні схожої на вибухову, та 339 пустотілих снарядів різного калібру без вибухової речовини.

Окрім цього, близько 20 години під час обушку поблизу підсобного приміщення в дворі 31-річного жителя села Маньків серед брухту поліцейські виявили гранату часів Першої Світової війни із вмістом порошкоподібної речовини чорного кольору, зовні схожої на димний порох.

На місце події виїжджали спеціалісти вибухотехнічного сектору ГУНП у Волинській області. В ході детального огляду спеціалісти-вибухотехніки вилучили зразки речовини жовтого кольору та направили на дослідження до Волинського експертно-криміналістичного центру МВС України.

Відомості за даними фактами слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.






Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.