Маловідомі факти про каву

Маловідомі факти про каву
Мільйони людей починають свій ранок саме з кави. Але вона не тільки смачна, а й несе за собою багато цікавих фактів, про які більшість людей навіть не замислювалися.

Портал Знай опублікував 10 цікавих фактів про каву. Пропонуємо ознайомитися з ними разом.

1 факт. Відомий французький письменник Оноре де Бальзак шалено любив каву. Напевно, саме тому мислитель випивав її більше 20 чашок в день. А Людвіг Ван Бетховен варив каву тільки з 64 зерен.

2 факт. Багаті японці вважають, що кава дуже добре знімає втому, тому вони іноді влаштовують собі кавові ванни: засипають кавові зерна підігріті до 60 градусів. У Токіо навіть існує кава-сауна, в басейн заливають кавову масу, температура якої становить 40 градусів.

3 факт. Оптимальною температурою для варіння кави є 95-98 градусів. При температурі вище різко зростає кислотність, а при низьких температурах кофеїн і жирні кислоти недостатньо екстрагуються.

4 факт. Бігуни тривалий час застосовували кофеїн для подолання довгих дистанцій. Він сприяє посиленню метаболізму і спалювання зайвих жирів.

5 факт. Кофеїн використовують в медицині, також він входить до складу більше 20 препаратів. Кофеїн відновлює роботу деяких функцій організму.

6 факт. Батьківщиною кавових зерен є Каффа, Ефіопія. Пастухи випадково помітили, що кози, які жували кавові кущі ставали більш грайливими і жвавими. Так само випадково з'явилося і обсмажування кавових зерен. Коли люди спалювали гілки кавового дерева, вони знаходили в попелі зерна і жували їх або готували напій, який вважався таким, що бадьорить.

7 факт. В арабських країнах кава стала дуже популярною. Вона бадьорив так само як вино, яке мусульманам забороняли пити.

8 факт. У Коста-Ріці, Ірландії і Японії відзначають День кави.

9 факт. Кава стоїть на другому місці по продажу після нафти.

10 факт. 15 жовтня 2010 року в Лас-Вегасі представили найбільшу чашку кави. Її обсяг склав 7,608 літрів. Це дорівнює 32 тисячам 160 чашкам кави.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Маловідомі факти про каву
28 травень, 2016, 07:50
Банки знову заробляють
28 травень, 2016, 05:50