Злили «чорну бухгалтерію» Партії регіонів

Злили «чорну бухгалтерію» Партії регіонів
Національне антикорупційне бюро отримало документи, які свідчать про витрати Партії регіонів на хабарі. У матеріалах фігурують десятки колишніх і нинішніх посадовців найвищого рівня.

"Чорну бухгалтерію" НАБУ передав колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак. Про це він розповів у інтерв'ю DT.UA, - пише Газета.УА.

"Це – великий масив документів, які підтверджують тотальну корумпованість влади. Значна частина цих матеріалів ­– "амбарна книга" корупційних виплат, які систематично здійснювалися за рахунок "общака" або "чорної каси" Партії регіонів. Серед фігурантів цих матеріалів - посадові особи найвищого рівня, міністри та керівники відомств, народні депутати, відомі політики, громадські діячі, представники міжнародних організацій, судді, у т.ч. найвищих судових інстанцій. Отримувачами хабарів були представники багатьох політичних партій – як провладних, так і опозиційних", - розповів Трепак.

Як зазначається, посадовці різних рівнів надавали Партії регіонів послуги. При цьому всі фігуранти отримували кошти під особисті підписи.

"На хабарі та інші підкупи було витрачено близько 2 мільярдів доларів. Хабарі у 500 тисяч чи мільйон доларів були мало не нормою. У багатьох випадках вони сягали 5, 8 і навіть 20 мільйонів доларів. Зауважте, готівкою! Переважно це були одноразові "виплати", але й мало місце систематичне отримання хабарів, у деяких випадках воно тривало роками", - сказав Трепак.

У документах є інформація про те, ким, коли і який саме злочин було вчинено. "Чорна бухгалтерія" Партії регіонів охоплює дуже тривалий період виплат: термін правління кількох президентів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Можна весь список і суми.
Відповісти
Де - результати, хто - заарештований ?
Відповісти