У Горохівському районі випускний закінчився лікарнею

У Горохівському районі випускний закінчився лікарнею
Зареєстровано групове захворювання 10 осіб на харчову токсикоінфекцію у селищі Старики Горохівського району Волинської області.

Усі захворілі святкували випускний вечір у кафе «Таверна» міста Берестечка, повідомляє Волинський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України, - повідомляє Державна санітарно-епідемологічна служба України.

Всього у святкуванні брало участь орієнтовно 30 чоловік. Перший захворілий звернувся за медичною допомогою 30 травня ввечері, інші госпіталізовані протягом наступної доби.

Постраждалих у стані середньої важкості з попереднім діагнозом «харчова токсикоінфекція» було госпіталізовано до інфекційного відділення Горохівської центральної районної лікарні. Медична допомога надається в необхідному обсязі.

За попередніми результатами розслідування встановлено, що виникнення спалаху захворювання пов'язане із вживанням страв у закусочній «Таверна» міста Берестечка. Під час святкування захворілі вживали готові страви, заправлені майонезом, приготовані в кафе «Таверна» та продукти, принесені батьками: полуниця, черешня, торти домашнього приготування.

Щоб з'ясувати причини виникнення спалаху та для його ліквідації працівники Держсанепідслужби проводять санітарно-епідеміологічне обстеження в осередку захворювання. Для лабораторних досліджень відібрано 14 проб харчових продуктів, 20 змивів, 2 проби питної води, результати в роботі. З’ясовується коло контактних із захворілими на місці виникнення спалаху та у домашніх вогнищах. Профілактичні та протиепідемічні заходи у вогнищі гострої кишкової інфекції продовжуються. Проведення досліджень триває.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Та полюбому траванулись сурогатом!
Відповісти
Останні новини
У Горохівському районі випускний закінчився лікарнею
02 червень, 2016, 11:17