МОН залишив першачкам лиш одну розвивальну методику, - ЗМІ

МОН залишив першачкам лиш одну розвивальну методику, - ЗМІ
З переліку підручників, рекомендованих Міносвіти на 2012/2013 навчальний рік, без пояснень і попереджень зникли підручники для першого класу відразу кількох авторів за методикою розвивального навчання Ельконіна-Давидова.

Про це пише ZAXID.NET.

Відтак, першокласники не зможуть навчатися за цією методикою.

Чим не догодила чиновникам методика, яка успішно працює в українських школах з 2001 року, залишається загадкою. Адже це єдиний навчальний курс, побудований так, що дитина не отримує від учителя готові знання, а самостійно відкриває їх, вирішуючи систему особливим чином складених навчальних завдань, пише видання.

«Ця ситуація — головний біль батьків першокласників, які обрали для навчання своєї дитини розвивальний клас (а потрапити туди досить важко). Та насправді рішення МОНМС матиме наслідки для розвитку всієї нашої системи освіти», — зазначається у публікації.

Відтепер підходи до навчання українських дітей будуть більш уніфікованими. Прикрашена модними термінами «компетентнісний підхід», «диференціація», «розвивальний характер» традиційна методика викладання стане чи не єдиною можливістю отримати знання. З цілого ряду розвивальних методик у першому класі залишиться тільки «Росток».

Відзначимо, що Інститут інноваційних технологій та змісту освіти почав розглядати підручники і програми з математики, української та російської мов за методикою Ельконіна—Давидова ще у березні 2012 року. Й ухвалив рішення: «Порушити клопотання перед МОНмолодьспорт України про надання грифа «Рекомендовано МОНмолодь­­спорт України» (про що є повідомлення на сайті інституту). Отже, вітчизняні експерти підтримали розвивальну методику. Проте Міносвіти цього клопотання «не помітило».

Тим часом, як випливає з повідомлення на сайті Інституту інноваційних технологій, підручник із математики за традиційною методикою (автори М.Богданович та Г.Лишен­ко), що значиться у переліку Міносвіти як рекомендований до використання, ще в червні отримав низку зауважень і висновок «На доопрацювання».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
МОН залишив першачкам лиш одну розвивальну методику, - ЗМІ
02 вересень, 2012, 11:30