Що українці найчастіше купують в Інтернеті

Що українці найчастіше купують в Інтернеті
Українці найбільше купують в інтернеті жіночий одяг, товари для дому, техніку і електроніку.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів Олексій Філановський, директор з маркетингу групи компаній EVO.

«Ці товари найчастіше купують тому, що є співвідношення ціни, якості та сервісу в цьому секторі, бо конкуренція тут величезна. Втім, попит також. Слабкий попит в інтернеті на медичні товари і послуги, продукти харчування. Уже другий рік безумовною популярністю користуються товари зроблено в Україні. Кожен четвертий товар на Prom.ua - вітчизняного виробництва. На он-лайн маркеті «Бігль» таких товарів більше 40%. Відкриваються торгові майданчики, орієнтовані тільки на вітчизняний товар», – пояснює Олексій Філановський.

Попри зниження купівельної спроможності продажі в мережі зростають. Покупці пішли в інтернет, бо так дешевше, переконаний експерт.

«Особливо, якщо купувати на великих торгівельних майданчиках, бо вони в конкурентному полі. В інтернеті відсутня монополія - сотні продавців пропонують той самий товар. Із цієї сотні знайдуться ті, хто запропонує гнучку цінову політику. Іншим доведеться підсаджуватися під середній чек. Останні роки показали, що cередній чек на покупки в інтернеті зростають набагато повільніше ніж інфляція», – уточнює він.

Торік українці купили в інтернеті на 35% більше, ніж у 2014 році. Обсяг покупок склав 1,058 млрд євро, звітують в Асоціації електронної комерції. Однак у порівнянні з Китаєм, Європою та США це небагато.

«Річний оборот ринку електронної комерції України - це оборот китайського менш ніж за 2 дні. Сьогодні e-commerce України займає близько 2% всього ритейлу України. При цьому ринок щорічно зростає 30-40%. Темпи зростання відчутні, але недостатні навіть якщо порівнювати з найбільш близькою нам Польщею. Так, частка онлайн-покупців в Польщі становить 50%, в Україні - 21%, а обсяг ринку українського e-commerce становить всього близько 13% польського», – каже Денис Горовий, директор з розвитку групи компаній EVO.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.