Депутатів Луцькради звинуватили в корупції через церкву. ФОТО. ВІДЕО

Депутатів Луцькради звинуватили в корупції через церкву. ФОТО. ВІДЕО
Весь склад депутатів Луцької міської ради звинувачують у корупції.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Нагадаємо: 27 квітня цього року релігійній громаді Преподобного Іова Почаївського УПЦ КП Луцька міськрада дала дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в постійне користування для будівництва та обслуговування церковно-притчевого будинку на вул. Грабовського.

Проте будівництво не можуть розпочати через те, що суміжний користувач, Богдана Жолнач, не погоджує межі земельної ділянки. Крім того, за словами священика, отця Олександра, її представник вимагав 20 тисяч доларів для "залагодження" цього питання.

"На зустріч приїхав пан Зелінський, який заявив, що він представляє інтереси пані Жолнач. Він переконував, що майно краще купити і назвав суму: 20 тисяч доларів. Мотивував тим, що 15 тисяч він віддав на ці приміщення в 2008 році, а 5 тисяч доларів він потратив на хабарі і суди", - каже отець Олександр.

Тож, оскільки питання не зрушило з місця, незадоволені сусіди майбутнього духовно-освітнього закладу написали скаргу на депутатів Луцької міської ради.

“Для мене є усі підстави звернутися з позовом до суду про припинення діяльності Луцької міської ради у відповідності до закону. Тому будуть всі підстави для розпуску міської ради... Я вважаю, що цим питанням має займатись Національне антикорупційне бюро України та відповідний підрозділ Генеральної прокуратури”, - йдеться у листі.

Щоправда, ні пані Жолнач, ні пан Зелінський, ні їхній представник не з'явились на комісію, аби відстояти свою точку зору.

Між іншим, вказані особи, за здогадками депутатів, є родичами колишнього секретаря та екс-депутата Луцької міської Святослава Зелінського, який працював у муніципалітеті до 2010 року.

“Нас, депутатів, звинувачують в корупції. Смішно. Було проведено цікавий аукціон в 2010 році на лот, який знаходиться по вулиці Січовій. В аукціоні брали участь Олексій Зелінський, той самий, який за Жолнач підписував всі документи, та Сергій Ткачук. Вони приписані обоє в одному будинку. Тобто аукціон проводили між двома родичами. І купленй об'єкт аж за 18 тисяч гривень”, - розповідає Євген Ткачук, голова земельної комісії Луцької міської ради.

Крім того, за його словами, на ім'я Сергія Ткачука, родича Зелінського, в 2010 році було придбане майно, яке зараз здається в оренду. Це приміщення знаходиться за адресою проспект Волі, 15. Ласий шмат комунального майна купили за смішні гроші — 20 метрів квадратних площі було придбане за 102 тисячі гривень.

“Вийшла така ситуація: будучи секретарем і депутатом Луцької міської ради, Зелінський для своїх родичів, які нас звинувачують в корупції, набрав майна за копійки і зараз здає в оренду. І нас звинувачує в корупції”, - каже Євген Ткачук.

Майно, яке знаходиться у власності Богдани Жолнач
Майно, яке знаходиться у власності Богдани Жолнач



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
побійтеся бога люди добрі з собою на той світ всі гроші не заберете
Відповісти