Луцькі депутати шукатимуть в бюджеті гроші для тренерів. ФОТО

Луцькі депутати шукатимуть в бюджеті гроші для тренерів. ФОТО
У Луцьку багато батьків не мають змоги заплатити за гуртки, спортивні секції для своїх дітей. Гроші потрібні лише на зарплату тренерам.

Цю проблему піднімали під час чергового Дня депутата, що відбувся на базі спортивного клубу «Стріла», що в мікрорайоні ЛПЗ.

«До мене звернулися представники ініціативної групи та принесли листа, де понад півтори тисячі підписів. Вони хочуть, щоб організували безплатні години для дітей на базі спортивного клубу «Стріла». Окрім цього, треба виділити кошти ще й на ремонт приміщення та на заробітну плату техпрацівнику», - розповів ініціатор зібрання, депутат Микола Яручик.

Голова комітету з фізичної культури і спорту міської ради Юрій Волинець зауважив, що техпрацівників немає в жодному з клубів.

«У нас в Луцьку вісім клубів. І ніде немає техпрацівниць. Усюди прибирають власними силами. Щодо ремонту, то в цьому клубі («Стріла», - авт.) ситуація ще не найгірша», - розповів чиновник.

Зазначимо, що в «Стрілі» немає ні душу, ні туалету. Хоча, це – один із найпопулярніших спортивних клубів у Луцьку. Причина: мікрорайон ЛПЗ густо населений. Тут мешкає понад 40 тисяч лучан. В «Стрілі» досить великий вибір гуртків: окрім традиційного футболу, тут навчають грати в настільний теніс, шахи, шашки, дартс. Проте найбільшою популярністю користуються карате, бальні та спортивні танці, аеробіка. А ще тут працює комп’ютерний зал.

Саме безплатні танці та карате і хочуть для своїх дітей мешканки мікрорайону.

«В нас багато батьків, які не мають змоги плати за всіх дітей. Ми вже неодноразово зверталися до депутатів», - розповіла представниця ініціативного комітету Наталія Гуркіна.

«Щодо тренерів, то варто було б ввести додаткові ставки чи півставки. Проте є домовленість із керівниками тих гуртків, які тут проводять заняття, щоб вони проводили додаткові заняття. Але ж все рівно людям треба заплатити», - переконаний Волинець.

Зарплата одного тренера обійдеться міському бюджету приблизно додаткових 30 тисяч гривень в рік.

«Треба передбачити кошти в бюджеті для того, щоб діти могли займатися, а не вештатися вулицями. Також в мікрорайоні ДПЗ (депутати за це голосували) буде виділено земельну ділянку, де збудують приміщення, де будуть гуртки більш мистецького спрямування: вишивка, макраме, іконописання», - додав депутат Євген Ткачук.

Наразі депутати дали час представникам комітету з фізичної культури і спорту міської ради порахувати усі необхідні витрати.


















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якби ці депутати платили всі податки на своїх фірмах, то б гроші в бюджеті були б.
Відповісти
Останні новини
Луцькі депутати шукатимуть в бюджеті гроші для тренерів. ФОТО
07 червень, 2016, 17:24