9 червня на Волині: гортаючи календар

9 червня на Волині: гортаючи календар
Сьогодні відзначає день українська журналістка, редактор газети «День», уродженка Волині Лариса Івшина, депутат Волинської обласної ради Людмила Кирда (на фото) та художниця, член Національної спілки художників України Зіновія Рубан.

Також день народження у депутата Луцької міської ради Валерія Бондарука та колишнього прокурора Луцька Олексія Решетника.

Вітаємо їх, а також усіх іменинників – Іванів та Анастасій.

Зичимо здоров’я, любові і радості від життя.

У цей день 1989 року вперше у Луцьку відбувся республіканський фестиваль співаної поезії та авторської пісні «Оберіг». Захід тривав три дні: з 9 по 11 червня.

Перший фестиваль «Оберіг» зібрав 30 учасників, втім другий – уже близько ста.

9 червня 2005 року вийшов перший номер «Волинської газети», яка стала спадкоємницею збанкрутілої «Досвітньої зорі».

У цей день у 2011 році в Луцькій міській раді презентували нову версію офіційного сайту мерії.

Друзі — це найближчі люди для кожного, тому Міжнародний день друзів, який відзначається 9 червня, можна вважати днем любові до друга. Здавна дружба вважалася високою людською цінністю. Багато мислителів говорили, що у двох друзів одна душа на двох. Сьогодні часто можна почути, що матеріальна сторона життя давно переважила духовну, тому цієї дружби не існує. Тим не менш, вітаючи свою близьку людину з цим святом, ви можете довести зворотнє.



Вознесіння Ісуса Христа в Небо завершило земне служіння Сина Божого. Сталося це на сороковий день після Воскресіння Ісуса. Саме свято Вознесіння припадає на четвер шостого тижня після Великодня.

Після свого нового народження Син Божий увійшов до небесного храму Отця-Бога, ставши на землі Спасителем усього людства. Суть свята Вознесіння полягає в піднесенні людської природи (тіла і душі), яка може усвідомити вищий прояв світла завдяки Престолу Всевишнього.



Щороку 9 червня відзначається Міжнародний день акредитації (англ. International Accreditation Day). Свято було засноване 9 червня 2008 року завдяки пропозицій двох організацій: Міжнародного Форуму з Акредитації (IAF) та Міжнародного співробітництва з акредитації лабораторій (ILAC). Ці організації займаються вдосконаленням систем контролю якості на міжнародному рівні а також відзначенням досягнень спеціалістів та організацій даної галузі з різних країн світу.



Якщо Ви бажаєте привітати зі святом своїх рідних, знайомих чи друзів, тоді звертайтесь у наш рекламний відділ: 066 644 83 28.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Значуще, що один з сьогоднішніх іменинників нещодавно "зареєструвався" в якості новоспеченого волинського мільйонера-аптекаря-перекупника ліків. Ще більш "знаменним" є те, що нажився він на біді немічних, хворих і бідних людей. Нехай би ЗМІ розказали про цю подію усій Україні. Нехай поіменно знає Вітчизна своїх здирників і кровопивць.
Відповісти
Саша Землемір, коли вже вся жовч з тебе вийде?
Відповісти
КИРДА ЛЮДМИЛА ФЕДОРІВНА. ЩИРО ВІТАЮ ВАС З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ БАЖАЮ УСЬОГО САМОГО НАЙКРАЩОГО.
Відповісти