В Рожищенському районі селяни повстають проти священика. ВІДЕО

В Рожищенському районі селяни повстають проти священика. ВІДЕО
Селяни поскаржилися на панотця. У Рожищенській районці опублікували лист мешканки села Кременець Людмили Бойчук, яка описує випадок, що стався на похороні її мами. Настоятель Свято-Миколаївської церкви Василь Дендак, ніби-то відмовився надавати автомобіль, що слугує громаді села на поховальних процесіях. Згодом він все ж надав вантажівку, але попросив доплатити.

Про це пише Громадське.Волинь.

Кажуть, цей випадок не єдиний у цьому селі. Таке, ніби то, трапляється, якщо помирає людина іншого віросповідання, або якщо ховає небіжчика священик з київського патріархату.

Щоб з’ясувати істину і вислухати усі сторони цього конфлікту, «Громадське. Волинь» попрямувало до Кременця Рожищенського району.

Люди підтвердили свої слова. Сільський голова зауважив, що машина належить церковній двадцятці, а отже вони мають право розпоряджатися нею і брати за ці послуги певні кошти. Він також запевнив, що ці гроші йдуть на бензин, зарплату водія і обслуговування вантажівки. І жодна копійка не осідає ні в сільраді, ні в кишені священика.

Сам панотець каже, Бойчуки наговорюють на нього. Єдине, що він сказав водієві, як почув що машину беруть на похорон, що не знає хто помер і що до нього ніхто не звертався.

А водій, який відмовився, щоб його ім’я і прізвище публікували, сказав, що люди не правильно зрозуміли одні одних. Однак, саме він виявився крайнім у цій ситуації. Церковна двадцятка прийняла рішення відсторонити його від виконання обов’язків водія похоронної машини.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Животаті попи теж повинні мати свій бізнес. Звідки ж "Мерседеси" беруться? Вітром їх не надуває. Прихожани повинні прийти до церкви і викинути цього попа, як викидали у селі Угринів Горохівського району. Просто викинути на смітник.
Відповісти
"Серьёзная" проблема назревает
Відповісти
Московських сект нема, є київська
Відповісти
Весь Московський патріархат -це одна велика Гундяівська секта .
Відповісти
Правильно, дьяк - раскулачить их и в сибирь-ато, а машину отобрать (я на ней картоху возить буду)
К чему призываете? Всё нростальгия по старым добрым вашим временам мучит, ага.
Редакции огромное спасибо за Журналистскую Работу. Это сейчас редкость - объективное изложение событий и мнений
Відповісти
Вдавні часи попи ходили пішки відсела досела.Іпроповідували а.ненаіномарках вишивають.
Відповісти
Не путайте шановні релігію і віру...Релігія- це політика. А віра - це віра в Бога, Матір Божу - Марію, сина Божого -Ісуса Христа. Один Отченаш, одне Євангеліє Святе. Бог почує мою і вашу щиру молитву і в чистому полі, і у дома. Не тієї віри хто з нас ? А гроші чи речі даю особисто в руки тій людині, якій мені підказує серце, чи хочу допомогти, без посередників - священиків ... Дорогі мої, чи мене і вас на Страшному суді запитають за мої і ваші гріхи і вчинки чи до церкви якого патріархату ви і я ходили ? Чи про канонічність і патріархати нас будуть питати в другому світі? Де в Святому Письмі написано про патріархати і релігійні громади ? Доросла людина вирішує куди пожертву-гроші носити і до якої релігійної громади належати ... Ісус Христос сказав : - Де двоє чи троє в молитві зійдуться, там я посеред Вас.
Відповісти
Вічинях шофер машину яка возила покійників розібрав і каже що це його машина.Хоча машина громади.

Відповісти
Ніщо так не підриває здоров'я українця,як дубробуд його сусіда. ..Більше працювати потрібно,шановний.
Відповісти
Фігня канєш шо батюшка цієї церкви тримає магазин а матушка завклуб в мене все! вдумайтесь!
Відповісти
"И вошёл Иисус в храм Божий и выгнал всех продающих и покупающих в храме, и опрокинул столы меновщиков и скамьи продающих голубей, и говорил им: написано, — дом Мой домом молитвы наречётся; а вы сделали его вертепом разбойников".
(Мф. 21:12-13). Так Син Божий розправлялвся з торгашами. Ы з цим попом так треба розправитись.
Відповісти
важко назвати селянами двох осіб, треба почути думку інших жителів. І побачите, що цього Священника поважають і цінують. Все, що він має - результат праці на землі.

Відповісти
для матіас. магазин і завклуб - це не те село. Не пишіть того, чого не знаєте.
Відповісти
Останні новини
В Рожищенському районі селяни повстають проти священика. ВІДЕО
11 червень, 2016, 14:18