Легкоатлети зі всієї України в Луцьку боротимуться за путівку до Ріо-де-Жанейро

Легкоатлети зі всієї України в Луцьку боротимуться за путівку до Ріо-де-Жанейро
З 16 по 19 червня луцький стадіон «Авангард» чекає на нові престижні і видовищні змагання. До обласного центру Волині приїдуть найкращі легкоатлети України.

Чемпіонат України з легкої атлетики серед дорослих і молоді відбуватиметься у Луцьку вперше. Змагання такого штибу у нашому місті ще ніколи не було. Йдеться на офіційній сторінці Федерації легкої атлетики Волинської області у Фейсбуці.

Більше півтисячі учасників, кілька сотень суддів, тренерів, офіційних делегацій приїдуть до Луцька. Додасть інтриги, напруги та видовищності чемпіонату та обставина, що на «Авангарді» виборюватимуться путівки на Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро. Відтак, конкуренція між провідними українськими легкоатлетами обіцяє бути безкомпромісною.

Що і кого побачимо?

Змагання відбуватимуться чотири дні – з четверга 16 червня до неділі 19 червня. Щодня програма змагань матиме ранкову і вечірню частини. Зазвичай з 12.00-13.00 до 15.00-16.00 спортсмени відпочиватимуть, фінали заплановано переважно на вечір, коли легкоатлетам та глядачам не дошкулятиме спека.

Чоловіча та жіноча програми передбачають такі основні види легкої атлетики: біг на 100, 200, 400, 1500, 5000 метрів; 100, 110 і 400 м з бар`єрами; 3000 метрів із перешкодами; стрибки у довжину, висоту, із жердиною, потрійний; метання молота, списа, диску, штовхання ядра.

Волинський слід

Троє волинських легкоатлетів вже вибороли ліцензії до Ріо-де-Жанейро на чемпіонаті світу зі спортивної ходьби у Римі. Це Надія Боровська, Іван Банзерук та Валентина Мирончук.

У червні лучани і гості міста зможуть повболівати на трибунах і за земляків, які змагатимуться за олімпійські ліцензії. Їм як ніколи потрібна буде ваша підтримка. Чудові шанси поїхати на Олімпіаду мають метальник спису Максим Богдан, метальниця молота Ірина Климець, бар`єрист (400 метрів) Данило Даниленко. Відтак, саме на луцькому стадіоні вони зможуть завоювати ліцензії завдячуючи вашій підтримці.

Сім`єю на «Авангард»

За словами президента Федерації легкої атлетики України Ігоря Гоцула, чемпіонат у Луцьку ФЛАУ має намір провести на якісно новому рівні. «Треба зробити легку атлетику ближчою до глядача, популяризувати наш вид спорту», - ці слова він сказав під час організаційної поїздки до Луцька на початку травня.

Відтак, вболівальників на «Авангарді» очікуватиме програма гостинності: змагання коментуватимуться, відбуватиметься показ на великих екранах, працюватиме кейтеринг – торгівля напоями та їжею біля стадіону та на трибунах, ігрові спортивні майданчики для дітей. Шоу-програма включатиме церемонію відкриття і виступи відомих в Україні артистів. Щодня після завершення змагань серед вболівальників проводитиметься розіграш призів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Легкоатлети зі всієї України в Луцьку боротимуться за путівку до Ріо-де-Жанейро
10 червень, 2016, 19:53