Бактерії, які живуть в кишківнику, призводять до ожиріння

Бактерії, які живуть в кишківнику, призводять до ожиріння
Бактерії, які живуть в кишківнику людини, впливають на ожиріння, стійкість до інсуліну та інші ознаки метаболічного синдрому. Пише інформаційний портал Знай.

Цю залежність з'ясувала група біологів з Єльського університету, які пояснюють такий вплив синтезом солей оцтової кислоти у відповідь на дієту з високим вмістом жирів.

Науковцям був давно відомий зв'язок між мікрофлорою шлунково-кишкового тракту і симптомами метаболічного синдрому, але механізми змін в складі мікроорганізмів, які можуть привести до захворювання, залишалися невідомі.

Щоб відповісти на це питання, вчені провели експерименти на мишах. Під час дослідження одну групу гризунів годували їжею з високим вмістом жирів, інша отримувала звичайний корм.

Застосувавши хромато-мас-спектрометрію, вчені змогли оцінити швидкість метаболізму ацетату, солей пропіонової кислоти і бутирата в організмі гризунів.

Результати показали, що в тих гризунів, які вживали жирну їжу, концентрація ацетату в плазмі крові і продуктах життєдіяльності, була значно вищою, ніж у мишей з контрольної групи.Вчені проводили на піддослідних гризунах різні процедури, кожна з яких впливала на мікрофлору кишківника. В результаті цих процедур кількість ацетату в організмі мишей зменшилася на 75%-90%.

Це робить очевидним той факт, що саме бактерії були джерелом підвищеного вмісту ацетату.

Зазначимо, що метаболічний синдром - захворювання, при якому збільшується жирова маса, знижується чутливість тканин до інсуліну, підвищується артеріальний тиск, а також порушується вуглеводний та ліпідний обмін.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
треба їсти Дуст
Відповісти
а тобі мазати мізки зеленкою
Відповісти
Останні новини
Бактерії, які живуть в кишківнику, призводять до ожиріння
11 червень, 2016, 06:50