Експерти відверто розповіли, що думають про «Волинь»

Експерти відверто розповіли, що думають про «Волинь»
«Волинь» справді змінилася – у цьому впевнені експерти, аналізуючи перші вісім турів чемпіонату України.

Про це пише прес-служба ФК Волинь.

Позаду вісім турів чемпіонату сезону 2012/13 рр. Зіграно більш ніж четверту частину всіх поєдинків, попереду невеличка пауза, пов’язана із відбірковими матчами збірних ЧС-2014. Саме час перевести подих і проаналізувати літні поєдинки. Клубна прес-служба запитувала враження від гри «Волині» у відомих та авторитетних українських спортивних журналістів.

ЗАГАЛЬНІ ВРАЖЕННЯ

«Волинь» попри не надто високе місце, яке нині посідає команда, сподобалася – таким є лейтмотив оцінки гри лучан. Експерти особливо здивувалися перемозі «хрестоносців» над «Металістом».

Володимиру Зверову, головному редактору програми «ПРО Футбол» на каналі «2+2», найбільше сподобався форвард Суботич.

«Справжній нападник, успіхів йому і бажаю, щоб «зірочку» не зловив», – сказав Володимир.

Валерію Пригорницькому із журналу «Футбол» також сподобалися трансфери Суботича та Бікфалві.

Найбільша втрата і негатив для «Волині», на думку журналіста «2+2», – це втрата Дениса Шеліхова, який повернувся із оренди в «Дніпро». Позитивне враження від Зверова: «Волинь» відіграла поєдинки із фаворитами, причому закінчила цю серію на мажорній ноті – вольовою перемого над «Металістом».

Стосовно гри, то Зверов помітив істотні зрушення: «Демяненко, як і обіцяв навесні, її перебудовує. Хтось кепкував із його заяв, дивлячись, як грала тоді команда, але нині гра справді змінилася».

Михайло Співаковський, оглядач газети «Спорт-експрес в Україні», вважає, що Анатолій Демяненко використав максимум можливостей з того, що має під рукою, за рахунок самовіддачі і достатньо прагматичної та ефективної тактики.

«Він розібрався з кадрами, зрозумів хто є хто, використовує кращі якості своїх гравців, перебуває на землі, а не в хмарах. А ще не придумує ситуації для «відкритого футболу», у якому «волинянам» поки важко тягатися із сильнішими командами», – сказав Співаковський.

СЛАБКІ МІСЦЯ

Усі опитані нами оглядачі вважають головною проблемою нинішньої «Волині» – це все ж таки незіграність складу після значних кадрових змін. Утім, на їхню думку, використовувати цю причину для пояснення можливих невдач надалі не можна – часу для адаптації було вже досить.

Михайло Співаковський нарікає на дефіцит креативу в діях команди, але відразу ж себе доповнює:

«Креатив присутній хіба в трьох командах УПЛ – «Шахтарі», «Дніпрі» та «Металісті». А від «Волині» все ж не очікують чогось надто особливого в цьому компоненті».

Валерій Пригорницький зазначає, що проблем у команди із постановкою гри не повинно виникати надалі, а «перспектива «Волині» – твердий «середняк». Боротьба за Лігу Європи буде дуже жорсткою».

ЛІДЕРИ

На думку головреда «ПРО Футболу», лідери команди у перших восьми турах – Даніель Суботич і Сергій Сімінін.

«Капітан «Волині» – символ сьогоднішньої команди, я деколи не розумію, як він витримує такі навантаження і таку боротьбу. Це безстрашний гравець», – міркує Зверов. Він каже, що після перших матчів вважав лідером Еріка Бікфалві, однак згодом румун провів кілька не найкращих матчів і трохи розчарував.

Оглядач «Футболу» оригінально відповів на запитання про лідерів. Пригорницький стверджує, що ним є головний тренер «Волині» – Анатолій Демяненко.

Провідний аналітик «Спорт-Експресу в Україні» Михайло Співаковський також виділив Даніеля Суботича:

«Він забиває не тільки по суботах (сміється, – fcvolyn.net). Вважаю, що його перехід до Луцька – це один з найкращих літніх трансферів УПЛ за системою «ціна-якість». Еріка Бікфалві Співаковський назвав провідником ідей Демяненка на полі.

«А от від Сергія Пилипчука очікую більшого, знаючи його успішні виступи в російській ПЛ», – сказав Співаковській клубній прес-службі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Експерти відверто розповіли, що думають про «Волинь»
04 вересень, 2012, 16:30